Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Ουρές για εξετάσεις στα νοσοκομεία! Οι προειδοποιήσεις των ειδικών και ο φόβος των πολιτών


Ο φόβος για πιθανά συμπτώματα κοροναϊού οδηγεί καθημερινά πλέον δεκάδες πολίτες στα δημόσια νοσοκομεία για έλεγχο. Γεγονός βέβαια που προκαλεί σοβαρό «μπλοκάρισμα» στο ΕΣΥ, αφού οι περισσότεροι σπεύδουν στα νοσοκομεία με συμπτώματα γρίπης και χωρίς να εμπίπτουν στα ύποπτα περιστατικά του κοροναϊού.
Η ανησυχία όμως αυτή των πολιτών προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες τόσο στο σύστημα υγείας, όσο και στα εξειδικευμένα εργαστήρια.

Πρωτίστως όμως αποτελεί φαινόμενο που ταλαιπωρεί γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Άλλωστε όσοι ανήσυχοι πολίτες σπεύδουν στα νοσοκομεία δηλώνοντας ότι έχουν ύποπτα συμπτώματα, πρέπει οι υπεύθυνοι να τους εξετάσουν.

Γι αυτό άλλωστε τα ειδικά εργαστήρια έχουν αρχίσει και βάζουν σε προτεραιότητα τα δείγματα που λαμβάνουν, ώστε να εξετάζονται πρώτα εκείνα που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα ή έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό σε χώρες όπου έχει καταγραφεί ο ιός. Δείτε ΕΔΩ τι πρέπει να κάνετε αν παρουσιάσετε ύποπτα συμπτώματα: “Κοροναϊός: Τι να κάνω αν αρρωστήσω;”

Είναι ενδεικτικό ότι καθημερινά πλέον αποστέλλονται για εξέταση, πάνω από 30-40 δείγματα για έλεγχο, όπως μεταφέρουν πηγές στο HealthReport.gr, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι αρνητικά. Με τον τρόπο αυτό όμως μπλοκάρουν τόσο τα δημόσια νοσοκομεία όσο και τα ειδικά εργαστήρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ συνιστούν σε όποιον εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα, να μην σπεύσει στο νοσοκομείο αλλά να παραμείνει στο σπίτι του ενημερώνοντας είτε τον γιατρό του είτε τον ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου