Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟΣΙΠΥ: Μείωση ΦΠΑ στα ραδιοφάρμακα και διαγνωστικά υλικά

Αθήνα, 21/02/2020

Ενημερωτικό Σημείωμα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ύστερα από έντονες προσπάθειες της ΠΟΣΙΠΥ και διαβουλεύσεις μέσω του Συντονιστικού με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ έγινε αποδεκτό το πάγιο αίτημά μας για μείωση του ΦΠΑ των διαγνωστικών υλικών από την κατηγορία του 24% στην κατηγορία του 6%.

Σύμφωνα με τροπολογία στον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 4664/2020 ΦΕΚ 32Α 14-2-20 άρθρο 10 αναφέρεται: « … άλλα διαγνωστικά παρασκευάσματα ή αντιδραστήρια για την ιατρική του ανθρώπου (ΕΧ 3002, 3006, 3822, 3826). Ο Συντελεστής Φόρου για τα αγαθά της παρούσας περίπτωσης ορίζεται στο 6%.


Σας παραθέτουμε το ΦΕΚ καθώς και τους αντίστοιχους πίνακες με τις δασμολογικές κλάσεις.
Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή (αποτέλεσμα συντονισμένων και έντονων πιέσεων από το 2016) θα δώσει μία σημαντική ανάσα στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Οι προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζονται για το καλύτερο.


Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου Σπ. Κραμποβίτης

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κ. Χατζηπαναγιώτου
    αποτελεί θεικο στοιχείο η αυτονόητη ελάττωση του ΦΠΑ για τα ραδιοφάρμακα. Τα προηγούμενα επίπεδα του ΦΠΑ δεν είχαν καμμιά νομικοποίηση και ατιολογική βάση μιά αφορούσαν φάρμακα.

    Όμως και πάλι το πρόβλημα παραμένει αφού οι φορείς παροχής υγειονομικών υπηρεσιών όπως όλες οι επιχειρήσεις για να κάνουν στη συνέχεια τον προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία συμψηφισμό. Άρα προκύπτει πρόσθετη φορολογία πέραν των claw back και rebate

    ΑπάντησηΔιαγραφή