Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Με αγκάθια η κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων για την πρόσληψη γιατρών στο ΕΣΥ! Όλα τα προβλήματα


Με δυσκολίες ξεκίνησε να λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνουν οι πρώτες μόνιμες προσλήψεις γιατρών για το ΕΣΥ, χωρίς τη γραφειοκρατική διαδικασία που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Να υπενθυμιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που ακολουθείται αυτή η ηλεκτρονική διαδικασία. Μέχρι σήμερα οι ενδιαφερόμενοι γιατροί έπρεπε να παραστούν αυτοπροσώπως για να καταθέσουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, η επεξεργασία των οποίων διαρκούσε μήνες. Συνέπεια ήταν όμως μία πρόσληψη να γίνεται ακόμη και μετά από δύο χρόνια.Με προβλήματα ξεκίνησε να λειτουργεί η νέα ψηφιακή πλατφόρμα

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε για τους ενδιαφερόμενους γιατρούς στις 14 Φεβρουαρίου αλλά φαίνεται πως λόγω της μεγάλης κίνησης άρχισε να παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τον ηλεκτρονικό τρόπο πρόσληψης των γιατρών: «Ξεκινούν οι πρώτες ηλεκτρονικές προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία! Πως θα καλυφθούν οι 947 θέσεις»

Ο διαδικτυακός τόπος esydoctors.moh.gov.gr μέσω του οποίου γίνονται οι αιτήσεις από τους γιατρούς, εμφανίζει σοβαρές καθυστερήσεις στο «άνοιγμα» του, ενώ και όλη η ψηφιακή διαδικασία θεωρείται εξαιρετικά χρονοβόρα.
Η εφαρμογή άνοιξε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 και αναμένεται να μείνει ανοικτή έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2020 στις 12:00.
Αιτήσεις με ρυθμούς χελώνας

Με βάση τις καταγγελίες αλλά και τις διαμαρτυρίες που έχουν γίνει από υποψηφίους, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν παρουσιάζει μόνο καθυστερήσεις στο άνοιγμα της.

Όμως ακόμη και η ίδια η διαδικασία καταχώρησης των εγγράφων είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, καθώς απαιτούνται πολλά δικαιολογητικά τα οποία πρέπει κανείς να ενσωματώσει ψηφιακά.

Και εδώ φαίνεται πως ξεκινά άλλο ένα πρόβλημα. Για να γίνει μεταφόρτωση ενός εγγράφου, απαιτείται πολύ ώρα κυρίως επειδή το σύστημα όπως φαίνεται δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο «βάρος» των αιτήσεων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί υποψήφιοι πρέπει να μεταφορτώσουν πολλά έγγραφα, από πτυχία μέχρι και αποδεικτικά για τις σπουδές τους, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία σχεδόν απαγορευτική.


Άγνωστο παραμένει εάν θα δοθεί παράταση για την υποβολή δηλώσεων μετά τα τεχνικά προβλήματα που καταγράφονται και δυσκολεύουν τους γιατρούς που θέλουν να προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις σε δημόσια νοσοκομεία.

2 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ?ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ..ΤΑ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥΣ...ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ¨ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ¨,ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!!!!ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στοχευμενη προκυρηξη για οσους δεν κοπουν εχοντας τα καταλληλα διακαιολογητικα.......ΖΗΤΩ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!ΖΗΤΩ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή