Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Αναμένοντας με ανησυχία το πρώτο κρούσμα! Προετοιμάζονται τα νοσοκομεία


Σε απόλυτο συναγερμό βρίσκονται τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, αναμένοντας να καταγραφεί το πρώτο κρούσμα του Κοροναϊό. Άλλωστε οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι αργά ή γρήγορα ένα πραγματικά ύποπτο περιστατικό θα παρουσιασθεί και στην Ελλάδα.

Μέχρι τότε όμως επικρατεί έντονη ανησυχία στις υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ, με κάποια νοσοκομεία όπως υπογραμμίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr να προετοιμάζουν περισσότερα κρεβάτια από αυτά που έχουν ορισθεί ως ειδικοί θάλαμοι νοσηλείας για μία πιθανή επιδημία.

Και μπορεί οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι να τονίζουν πως στο 80% και πλέον τα περιστατικά του Κοροναϊού είναι ήπια και δεν χρειάζεται οι πολίτες να βρίσκονται σε πανικό, παρ’ αυτά ο φόβος δεν αποφεύγεται. Η κυβέρνηση πάντως έλαβε εκτάκτως χθες πέντε βασικά μέτρα για την περίπτωση της επιδημίας όπως προβλέπει και το πρωτόκολλο. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα έκτακτα μέτρα: “Τα πέντε έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για να περιοριστεί ο κοροναϊός! Τι προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου”

Προς την κατεύθυνση της ανησυχίας αυτή φαίνεται πως συμβάλουν και τα αλλεπάλληλα ύποπτα περιστατικά που ελέγχονται σε καθημερινή βάση και αποδεικνύονται στο τέλος αρνητικά.
Όπως έλεγε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στο HealthReport.gr, κάθε μέρα περίπου 25 με 30 άτομα πηγαίνουν στα νοσοκομεία για να ελεγχθούν.
Οι «ύποπτοι» της Ιταλίας

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί πολίτες που ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία όπου ήδη έχουν καταγραφεί 11 θάνατοι, σπεύδουν σε δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να εξετασθούν εργαστηριακά ειδικά όταν παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα γρίπης.

Άλλωστε τα αρχικά συμπτώματα του Κοροναϊού και της γρίπης μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό.
Τα περισσότερα περιστατικά που ελέγχονται από το Ινστιτούτο Παστέρ είναι αρνητικά όπως για παράδειγμα χθες όπου δημοσιοποιήθηκαν σε ένα 24ωρα 4 περιπτώσεις οι οποίες και ήταν αρνητικές.

Ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει κρούσματα στην Ελλάδα λόγω και της γειτονικής Ιταλίας αλλά και των ταξιδιών που έγιναν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή και το καρναβάλι. Γι αυτό και οι επιστήμονες συνιστούν ψυχραιμία αφού εκτιμούν πως τα κρούσματα θα αντιμετωπισθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου