Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΙΣ εξασφάλισε σήμερα στη Βουλή τη δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι θα υπάρξει διάταξη για την χορήγηση αντιβιοτικών ΜΟΝΟ με συνταγή γιατρού

Αποτέλεσμα εικόνας για πισΑθήνα 26.02.2020 
Α.Π.: 4893 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο ΠΙΣ εξασφάλισε σήμερα στη Βουλή τη δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι θα υπάρξει διάταξη για την χορήγηση αντιβιοτικών ΜΟΝΟ με συνταγή γιατρού 

Σημαντικό εξορθολογισμό στη χορήγηση φαρμάκων θα επιφέρει η διάταξη που ζήτησε ο ιατρικός κόσμος, με πρωτοστάτη τον ΠΙΣ, και εξασφαλίστηκε σήμερα με δέσμευση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι στο εξής δεν θα χορηγείται κανένα αντιβιοτικό χωρίς συνταγή γιατρού. 

Η πολυφαρμακία και η αντίσταση στα αντιβιοτικά έχουν αποτελέσει επανειλημμένως αντικείμενο παρεμβάσεων από τον ΠΙΣ και τον πρόεδρό του, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, καθώς το πρόβλημα στη χώρα μας έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. 

Με τη ρύθμισή αυτή για την οποία δεσμεύτηκε ο κ. Κικίλιας, αναμένεται να μπει οριστικό φρένο στην αντιεπιστημονική αυτή πρακτική, της χορήγησης φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, που έχει φέρει δεινά στη χώρα και τους πολίτες της. 

Ο Δρ Εξαδάκτυλος παρέστη σήμερα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία, και μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η Δημόσια Υγείας πρέπει να στηριχτεί από τους γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα. 

Όπως δήλωσε ο Δρ Εξαδάκτυλος εξερχόμενος της Επιτροπής, «με την προσθήκη που ο ΠΙΣ ζητεί διαρκώς για την χορήγηση φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία γίνεται πλήρες ώστε να επιτελέσει τους σκοπούς του». 

Από το γραφείο Τύπου του ΠΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου