Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΕΟΠΥΥ: Φάρμακα στο σπίτι με ένα τηλέφωνο


Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών και τις ουρές της ντροπής, η Διοίκηση προχωρά σε αλλαγές στα φαρμακεία

Σε κτιριακές αλλά και ουσιαστικές αλλαγές για την εξυπηρέτηση των ασθενών, προχωρά η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία του Οργανισμού. Άλλωστε η μέχρι τώρα εμπειρία των βαριά πασχόντων θεωρείται μάλλον τραγική αφού στα περισσότερα φαρμακεία είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για ώρες μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Έπειτα από αλλεπάλληλα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δώσει εντολή στον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές και έως ότου ξεκινήσει η διανομή των ακριβών φαρμάκων και από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

Με ένα τηλεφώνημα

Έτσι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι σύντομα οι ασθενείς θα μπορούν με ένα τηλεφώνημα να κλείνουν ραντεβού με τα φαρμακεία ώστε να παραλαμβάνουν σε συγκεκριμένες ώρες τα σκευασματα τους. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο: «Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την υλοποίηση της παραλαβής φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με προγραμματισμένα ραντεβού, προκειμένου να μην υπάρχει αναμονή και να γίνεται ορθολογική διαχείριση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

Με την υπηρεσία ραντεβού στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όλοι οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται τα φάρμακα τους συγκεκριμένη ώρα, με βασικό στόχο να εξαλείψουμε τις ουρές και την ταλαιπωρία των ασθενών και των συγγενών τους».

Κατά τα άλλα ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 τη λειτουργία του, σε νέο κτίριο επί της Λ. Αλεξάνδρας 175, το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ, που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα λειτουργούσε στην οδό Παράσχου 23 Γκύζη. Το φαρμακείο διακινεί σκευάσματα υψηλού κόστους που απευθύνονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες ασθενών και κυρίως καρκινοπαθείς.

Μετά και τα αμέτρητα προβλήματα που κατεγράφησαν ειδικά στο συγκεκριμένο φαρμακείο, η Διοίκηση του Οργανισμού προχωρά σε αλλαγές, ενώ ανασχεδιάζεται και η λειτουργία των φαρμακείων της Καλλιθέας όσο και σε αυτό της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανσμού, ο ΕΟΠΥΥ σήμερα διαθέτει 34 φαρμακεία σε όλη την επικράτεια και επιπλέον 70 σημεία διανομής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους–κυρίως σε Κέντρα Υγείας και δημόσιες υπηρεσίες– σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, στα οποία αποστέλλονται φάρμακα υψηλού κόστους για τους ασθενείς. Σε μηνιαία βάση εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία του Οργανισμού περισσότεροι από 80.000 ασφαλισμένοι και 4.500 ανασφάλιστοι.

Στο νομό Αττικής λειτουργούν δέκα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα οποία προσέρχονται καθημερινά περίπου 5.200 πολίτες. Η ετήσια δαπάνη για τα φάρμακα που διακινούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ υπερβαίνει το 1δις ευρώ. Η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται δωρεάν, χωρίς καμία συμμετοχή των ασθενών.

1 σχόλιο:

  1. ΞανθοΚικιλιας : σύντομα και την....
    Ναόμι Καμπελ με ένα τηλέφωνο στο σπιτι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή