Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ελένη Γιαμαρέλου: «Έχουν μολυνθεί και άλλοι άνθρωποι – Έχουν μπει σε καραντίνα στο σπίτι τους»

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Οι επιβάτες που κάθονταν στο αεροπλάνο κοντά στην 38χρονη ασθενή είναι πολύ πιθανόν να έχουν μολυνθεί, δήλωσε η καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλου στην εκπομπή Live News.

Αποκαλυπτική σχετικά με το πρώτο περιστατικό κορωνοϊού στη χώρα μας, ήταν η καθηγήτρια Παθολογίας, κα. Ελένη Γιαμαρέλου, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Όπως τόνισε η κα. Γιαμαρέλου, έχουν μπει, ήδη, σε εθελούσια καραντίνα στο σπίτι τους άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ κρίνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο, ότι υπάρχουν και άλλα κρούσματα του ιού.

"Είναι τόσο κοντά η Ιταλία, που είναι αδύνατον να μην έχουμε", είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: "Η γυναίκα γύρισε την Κυριακή το βράδυ και ήταν τελείως καλά. Και την Δευτέρα ήταν τελείως καλά, αλλά ο μπελάς με αυτόν τον ιό, είναι το γεγονός ότι μεταδίδεται στο στάδιο επώασης, όταν δηλαδή δεν έχεις απολύτως κανένα σύμπτωμα".


Ελένη Γιαμαρέλου: "Το έχει μεταδόσει και σε άλλους"

Θεωρείται βέβαιο ότι ο ιός έχει ήδη μεταδοθεί και σε άλλους ανθρώπους στη χώρα μας, δήλωσε η καθηγήτρια κα. Ελένη Γιαμαρέλου:

"Πιθανότατα το έχει μεταδόσει και σε άλλους, τους βρήκαν όλους. Όλοι με χαρά δεχθήκαν να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Και απ' ότι ξέρω έγινε ανίχνευση και στο αεροπλάνο με ποιους ήταν. Γιατί ισχύει οι δύο σειρές που είναι μπροστά σου και οι δύο σειρές που είναι πίσω, όπως και τα δύο πλάγια έχουν πιθανότητα, να έχουν μολυνθεί. Το ποσοστό είναι πολύ δύσκολο να σας το πω".

Όσον αφορά την κλινική εικόνα της ασθενούς, η κα. Γιαμαρέλου δήλωσε ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και θα μπορούσε να είναι και στο σπίτι της:

"Η 38χρονη έχει χαμηλό πυρετό, λίγο πονόλαιμο, λίγο βήχα, όχι κάτι ιδιαίτερο. Δεν είναι από τα κρούσματα εκείνα που πραγματικά πρέπει να νοσηλευθούν, αλλά επειδή εδώ γίνεται η διερεύνηση για το πρώτο κρούσμα, πολύ σωστά την νοσήλευσαν την ασθενή αυτή", είπε η καθηγήτρια.

"Ψυχραιμία και όχι πανικό", κατέληξε η κα. Γιαμαρέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου