Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας: «Έλειπαν από την σύσκεψη οι Ιατρικοί Σύλλογοι»


Επιστολή – διαμαρτυρία, με την οποία καυτηριάζει την απουσία των Ιατρικών Συλλόγων από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με θέμα τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του Κορονοϊου, απέστειλε προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης.
https://ilia.news/

Παράλληλα, η επιστολή κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας, στην Διεύθυνση Υγείας και στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και στους Ιατρικούς Συλλόγου Αγρινίου, Αιτωλοακαρνανίας, Αιγίου, Πατρών, Πύργου – Ολυμπίας

Αναλυτικότερα, το κείμενο της επιστολής – διαμαρτυρίας αναφέρει: Με έκπληξη και ανησυχία μάθαμε απο τα ΜΜΕ για την σύσκεψη η οποία έγινε στην Πάτρα την 25/02/2020 σχετικά με τα μέτρα πρόληψης αποτροπής και διαχείρισης σε ότι αφορά τον Covid-19 -Κοροναϊο-στην δυτική Ελλάδα .

Με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι απουσίαζαν λόγω αποκλεισμού από εσάς οι Ιατρικοί Σύλλογοι για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα, καθώς οι γιατροί είναι οι πρώτοι που θα έρθουν σε επαφή με τέτοιου είδους περιστατικά καθώς και αυτοί που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Δεν κατανοούμε ειλικρινά ποια ακριβώς σκέψη σας οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση αποκλεισμού των Ιατρικών Συλλογών καθ’ ύλην αρμοδίων για την δημόσια υγεία, εκτός και θεωρείτε ότι μπορείτε από μόνος σας να διαχειριστείτε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Κύριε δ/τα όπως γνωρίζετε στην περιφέρεια Ηλείας υπάρχουν 2 λιμάνια -Κατακόλου και Κυλλήνης που καθημερινά διακινούνται εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες επιβάτες από και προς το εξωτερικό και εσωτερικό ποια ακριβώς μέτρα έχετε πάρει ή θα πάρετε, σε ποια ενημέρωση έχετε προβεί η θα προβείτε, δυστυχώς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει, εκτός και θεωρείτε ότι το λιμενικό ή η αστυνομία θα αποτρέψει ή θα διαχειριστεί το σοβαρό θέμα του Covid-19.

Σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο για ότι από εδώ και πέρα συμβεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου