Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Έκτακτα μέτρα του ΕΟΔΥ στα λιμάνια που επικοινωνούν με την Ιταλία

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Έκτακτα μέτρα παίρνει η Ελλάδα στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, όπου διεξάγονται εμπορικές συναλλαγές με τα λιμάνια της Ιταλίας, χώρα στην οποία ενδημεί ο κοροναϊός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) "συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια". Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ενημέρωσης επεκτείνονται και στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας:

"Την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)"


Θορυβημένες οι ελληνικές αρχές από το πρόβλημα στη γειτονική Ιταλία

Θορυβημένες οι ελληνικές αρχές από την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη γειτονική μας Ιταλία, βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) "για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς", όπως αναφέρεται.

Την ίδια στιγμή υπάρχει και επικαιροποίηση όλων των οδηγιών, καθώς τα επιδημιολογικά κριτήρια του ορισμού κρούσματος, όπως αναφέρεται αλλάζουν με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν και τις οδηγίες των ειδικών λοιμωξιολόγων.

Τονίζεται τέλος ότι "Όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας - νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ - βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου