Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

«Περιφορά» τραυματία τροχαίου από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Συντάκτης: Virus

Μια «οδύσσεια» έζησε 21χρονος τραυματίας σε τροχαίο στο Μεσολόγγι που τον μετέφεραν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας με ασθενοφόρα και κατέληξε να νοσηλευτεί τελικά σε κλίνη ΜΕΘ του Ν. Ιωαννίνων.

Ο οδηγός Ι.Χ. τραυματίστηκε σε σύγκρουση με νταλίκα την προηγούμενη Πέμπτη στην Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων στο ύψος του χωριού Περιθώρι.

Αρχικά, ο τραυματίας διεκομίσθει από το ΕΚΑΒ εσπευσμένα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, οι γιατροί του οποίου αφού παρείχαν βοήθεια σε πρώτο βαθμό συνέστησαν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα στη Πάτρα.

Μετά από 1,5 ώρα ασθενοφόρο παρέλαβε τον 21χρονο, ενώ για ακόμη 45 λεπτά περίμενε μέσα στο ασθενοφόρο στα ΤΕΠ του Αγ. Ανδρέα. Σημειώνεται ότι ο τραυματίας ήταν διασωληνωμένος με το οξυγόνο του ασθενοφόρου, το οποίο όμως τελείωνε, οπότε και έγινε προσπάθεια να τοποθετηθούν επιπλέον φιάλες οξυγόνου από το νοσοκομείο, αλλά η προσπάθεια δεν μπορούσε να καρποφορήσει αφού δεν ταίριαζαν στα ακροφύσια του ασθενοφόρου.

Κατόπιν αυτού ακολούθησε επεισόδιο με τους συγγενείς και φίλους του τραυματία να ζητούν το λόγο από το προσωπικό του νοσοκομείου. Καθώς το οξυγόνο τελείωσε παρελήφθη ο 21χρονος από τραυματιοφορείς.

Παρά την αρχική πληροφόρηση για ελαφρύ αιμάτωμα στο κεφάλι οι γιατροί έκριναν ότι ο τραυματίας έπρεπε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ, την οποία όμως δεν διέθετε το νοσοκομείο. Αφού δεν υπήρχε διαθέσιμη ούτε στο νοσοκομείο του Ριου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, αφήνοντας ανοιχτά ερωτήματα για τον κίνδυνο στον οποίο τέθηκε ο νεαρός που περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: www.thebest.gr

2 σχόλια:

  1. Εισαγγελεις υπαρχουν στη χωρα αυτη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνηθες το φαινομενο αυτο σε αυτα τα μερη .Το ιδιο συνεβαινε και πριν 25 χρονια οταν δουλευα εγω εκει Τοτε μαλιστα δεν υπηρχε η γεφυρα και οταν ειχε απαγορευτικο λογω καιρου μας βαζανε στο φερυ (και βοηθα Παναγια μου)Κινδυνευαμε και εμεις και ο ασθενης Μεσολογγι,Αγρινιο,Λευκαδα Πατρα Ιωαννινα Πολλες ωρες μεσα στα ασθενοφορα Φυσικα αν συνεβαινε κατι κακο η το μηραιο φταιγαμε εμεις παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή