Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Οι νοσοκομειακοί γιατροί κατηγορούν για ρατσισμό το ΕΚΑΒ

Newsroom ethnos.gr

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, η διεύθυνση του ΕΚΑΒ έδωσε εντολή να μην εισέρχονται τα ασθενοφόρα στα camps προσφύγων και μεταναστών εάν δεν συνοδεύονται από αστυνομικούς

Για «ρατσιστικό αποκλεισμό» των προσφύγων για έκτακτα περιστατικά περίθαλψης, καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) τη διεύθυνση του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, η οποία, όπως αναφέρει, έδωσε εντολή να μην εισέρχονται τα ασθενοφόρα στα camps προσφύγων και μεταναστών, εάν δεν συνοδεύονται από αστυνομικούς, ενώ σε αντίθετη περίπτωση να προσέρχονται οι ασθενείς στην πύλη του camp.

Ωστόσο, πηγές από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι αυτή η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές για την προστασία και την ασφάλεια του πληρώματος των ασθενοφόρων, καθώς κατά καιρούς υπήρξαν κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος τους.

Η ΕΝΙΘ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι η διεύθυνση του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη «αποφάσισε αυθαίρετα» να δώσει εντολή να μην επιτρέπεται στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να εισέρχονται εντός των camps των προσφύγων, παρά μόνο με την συνοδεία αστυνομίας.

«Η εντολή αυτή αποτελεί έναν απαράδεκτο και αδικαιολόγητο ρατσιστικό αποκλεισμό στην πρόσβαση προσφύγων και μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας στερώντας τους ακόμα και το στοιχειώδες (και συνταγματικά κατοχυρωμένο) δικαίωμα στην επείγουσα περίθαλψη ... το υπουργείο υγείας και η διοίκηση του ΕΚΑΒ οφείλουν να δώσουν δημόσια απάντηση. Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι εγκληματίες, αλλά θύματα των πολέμων και της φτώχειας και έχουν αυξημένη νοσηρότητα λόγω των συνθηκών διαβίωσης τους», αναφέρει στην καταγγελία της η ΕΝΙΘ.

1 σχόλιο:

  1. Θλιβερη ως συνηθως η ΕΝΙΘ λειτουργει ως 5η φαλαγγα και με ρατσισμο κατα των ελληνων που εχουν πλεον χορτασει βια και ανομια απο τα δηθεν προσφυγοπουλα .Ντροπη τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή