Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 κρούσματα στην Ευρώπη – Αναλυτικός πίνακας



Ρούλα Τσουλέα - IATROPEDIA

Μετά την Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία έχουν τα περισσότερα κρούσματα. 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχουν αναφερθεί περιστατικά από το Μονακό έως τη Λευκορωσία.

Αργά αλλά σταθερά εξαπλώνεται ο κορονοϊός Covid-19 στην Ευρώπη, καθώς καθημερινά προστίθενται δεκάδες κρούσματα στα ήδη επιβεβαιωμένα.

Μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε χώρες εκτός αυτής, είχαν αναφερθεί 1.116 κρούσματα. Από τους ασθενείς, οι 24 (οι περισσότεροι Ιταλοί) δεν κατόρθωσαν να κρατηθούν στη ζωή.

Στην Ιταλία

Ο κορωνοϊός Covid-19 είχε διαγνωστεί μέχρι χθες το βράδυ σε 889 ανθρώπους στην Ιταλία. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Angelo Borrelli, οι 412 από αυτούς έχουν ελαφρά συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί. Γι' αυτό βρίσκονται απομονωμένοι στα σπίτια τους.

Από τους υπόλοιπους ασθενείς, οι 21 δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή. Άλλοι 64 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ σχεδόν 50 έχουν αναρρώσει. Οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε ειδικούς θαλάμους στα νοσοκομεία.

Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι (70-89 ετών) και οι περισσότεροι είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Στην Γαλλία

Όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Véran, ο νέος κορωνοϊός έχει ανιχνευθεί σε 57 ανθρώπους στη Γαλλία. Οι 19 από αυτούς διαγνώσθηκαν χθες και προστέθηκαν στους 38 που ήδη ήσαν γνωστοί στη χώρα.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων συμπεριλαμβάνονται δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Tenon, στο Παρίσι. Δύο από τους ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.


Στη Γερμανία

Ο κορωνοϊός Covid-19 έχει διαγνωστεί σε τουλάχιστον 48 ανθρώπους σε τουλάχιστον τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας. Πρόκειται για τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τη Βαυαρία, την Έσση και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Αν και στη χώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος, ένας 47χρονος ασθενής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ντύσελντορφ.

Σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες, διότι έχουν έρθει σε στενή επαφή με τους ασθενείς.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn δήλωσε ότι η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης «βρίσκεται στις αρχές μιας επιδημίας του κορωνοϊού». Και αυτό, διότι σε αρκετά κρούσματα δεν μπορεί πλέον να βρεθεί συσχέτιση με άλλες πληγείσες περιοχές ή με γνωστούς ασθενείς.

Στην Ισπανία

Στην Ισπανία, ο κορωνοϊός Covid-19 ανιχνεύθηκε σε 25 ανθρώπους το τελευταίο 48ωρο. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε χθες το βράδυ τα 39.

Τουλάχιστον τρεις από τους ασθενείς δεν έχουν άμεση ή έμμεση συσχέτιση με ζώνες υψηλού κινδύνου σε άλλες χώρες, ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Υγείας Fernando Simon στους δημοσιογράφους.
Που υπάρχουν κρούσματα

Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται αναλυτικά οι χώρες, τα κρούσματα και οι θάνατοι που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός Covid-19 στην Ευρώπη.

ΧώραΚρούσματα   Θάνατοι  
Ιταλία88921
Γαλλία572
Γερμανία480
Ισπανία390
Βρετανία201
Σουηδία110
Ελβετία80
Νορβηγία60
Αυστρία60
Κροατία50
Ρωσία50
ΕΛΛΑΔΑ40
Φινλανδία30
Ρουμανία30
Ολλανδία20
Λιθουανία10
Εσθονία10
Βέλγιο10
Σαν Μαρίνο10
Δανία10
Μονακό10
Βόρεια Μακεδονία10
Ισλανδία10
Λευκορωσία10
ΣΥΝΟΛΟ1.11624

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου