Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΣΔΟΕ: ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑΣ




Αναζητά τις offshore μέσω των οποίων χρηματίζονταν γιατροί

Στα ίχνη των λογαριασμών δεκάδων νοσοκομειακών γιατρών και άλλων προσώπων που χρηματίζονταν από ξένες εταιρείες, προκειμένου να προωθήσουν τα ορθοπεδικά αναλώσιμα και τον εξοπλισμό στα νοσοκομεία που εργάζονται βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Ειδικότερα, αναζητούνται οι διαδρομές των εμβασμάτων που γίνονταν μέσω offshore από το 1998 μέχρι το 2008 στον αντιπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρείας Smith and Nephew στην Ελλάδα, για να εξετασθούν στη συνέχεια και τα εμβάσματα προς άλλους λογαριασμούς. Η έρευνα αναμένεται να προχωρήσει και στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων, καθώς και μελών των οικογενειών τους.
Ήδη η προϊσταμένη του γραφείου Οικονομικού Εγκλήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, Ευγενία Κυβέλου, έδωσε εντολή για άμεση αναζήτηση των υπευθύνων, με βάση τις αποκαλύψεις, αλλά και τις ερωτήσεις βουλευτών για τον χρηματισμό ορθοπεδικών και χειρουργών, από τη Smith and Nephew, που ανέρχεται σε 7,1 εκατ. ευρώ. Στην έρευνα συμμετέχει η OLAF, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για το Οικονομικό Έγκλημα και οι υπηρεσίες της αμερικανικής Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι ερωτήσεις βουλευτών προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας συνδέουν
την υπόθεση της S&N με το σκάνδαλο δωροδοκίας της εταιρείας εμφυτευμάτων DePuy, θεωρώντας ότι οι δύο υποθέσεις έχουν πολλά κοινά σημεία, ως προς τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου