Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Στα 6 εκατομμύρια ευρώ το κόστος του επιχειρησιακού σχεδίου “Αθηνά” για τον ιό Έμπολα



iatronet.gr. Η μεγαλύτερη δαπάνη αφορά την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού, του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και του προσωπικού των ειδικών υπηρεσιών

Εγκρίθηκε από τον υπουργό Υγείας το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο “Αθηνά”, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων αιμορραγικού πυρετού από τον ιό Έμπολα.

Το σχέδιο δεν διαφοροποιείται σε σχέση με τα προηγούμενα, αλλά περιλαμβάνει κατανομή πόρων ανά είδος δράσης. Οι πόροι κατανέμονται ως εξής:

Ενημέρωση - ευαισθητοποίηση γενικού πληθυσμού, ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού ειδικών υπηρεσιών (1,8 εκατομμύριο ευρώ).

Ενίσχυση εργαστηριακής διάγνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Δικτύωση, επικοινωνία με εργαστήρια του εξωτερικού (400.000 ευρώ).

Αγορά απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας, ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και λοιπού εξοπλισμού για βιοχημικές εξετάσεις, απολύμανση και ασφαλή διακομιδή (1 εκατομμύριο ευρώ).

Ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των αεροϋγειονομείων, λιμεναρχείων, πυλών εισόδου της χώρας και λοιπών δομών πρώτης επαφής και υποδοχής των εισερχομένων ταξιδιωτών και μεταναστών (1,5 εκατομμύριο ευρώ).
Ιχνηλάτηση

Προβλέπει, ακόμη, ενίσχυση του Κέντρου Επιχειρήσεων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και του Κέντρου Επιχειρήσεων του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) για ιχνηλάτηση επαφών, κάλυψη λειτουργίας δαπανών κινητών μονάδων ΚΕΕΛΠΝΟ, κάλυψη δαπανών εκπαίδευσης στελεχών στο εξωτερικό (1,2 εκατομμύριο ευρώ).

Αναδιαμόρφωση χώρων της Α' Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “Σωτηρία” και προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού (100.000 ευρώ).

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου