Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την νέα αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα



Νέα βόμβα απασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το θέμα της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα (μετά την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας και ισχύει από την 1η Μαρτίου για τα πρωτότυπα σκευάσματα), τονίζοντας ότι η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε ορισμένα φάρμακα, δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης.

«Έτσι, ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να προμηθευτεί το αναγραφέν από τον γιατρό πρωτότυπο φάρμακο, πληρώνοντας σχεδόν διπλάσια σημμετοχή απ΄ ότι μέχρι σήμερα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπουργική απόφαση για «ρύθμιση θεμάτων τιμολόγησης φαρμάκων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ούτε μέχρι τις εκλογές δε μπορούσαν να περιμένουν και ανακοίνωσαν και νέα αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων για την αγορά των φαρμάκων τους. Ετσι, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βορίδη που υπογράφηκε στις 31/12/2014, οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν αυξημένη συμμετοχή από 1/3/2015 σε συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων.

Θα πρέπει να τονισθεί οτί η απόφαση αναφέρεται σε φάρμακα τα οποία είναι πρωτότυπα και δεν έχουν γενόσημα. Ετσι, ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να προμηθευτεί το αναγραφέν απο τον γιατρό πρωτότυπο φάρμακο, πληρώνοντας σχεδόν διπλάσια σημμετοχή απ΄ ότι μέχρι σήμερα.

Μια μικρή απόδειξη λοιπόν των δεσμεύσεων αλλά και των πραγματικών διαθέσεων της απερχόμενης κυβέρνησης ακόμα και λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Ένας ακόμα λόγος να τελειώνουμε με αυτούς που κατέστρεψαν τη δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα, αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους ή να σταματάνε την αγωγή τους ή να πληρώνουν απο την τσέπη τους τα φάρμακά τους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ανατρέψει την υγειονομική τραγωδία που προκάλεσε η περιβόητη μνημονιακή μεταρρύθμιση στην Υγεία, δημιουργώντας μια τεράστια ζώνη υγειονομικής φτώχειας και αποκλεισμού από τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δεσμεύεται τέλος, στα πλαίσια των άμεσων μέτρων που θα εφαρμόσει, να εξασφαλίσει μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους (ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους) ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και για ειδικές κατηγορίες χρονίως πασχόντων καθώς και να επανεξετάσει (με στόχο τη μείωση) το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών στις υπόλοιπες κατηγορίες φαρμάκων.

Στις 25 Γενάρη βάζουμε τέλος σε αυτές τις πολιτικές... Στις 25 Γενάρη, η ελπίδα έρχεται...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου