Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογικές πληρωμές στα διαγνωστικά κέντρα άρον άρον από τον ΕΟΠΥΥ! Πότε θα πληρωθούν



Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - health report

Λίγο η πίεση των εκλογών λίγο προφανώς η διάθεση της κυβέρνησης να δείξει φερεγγυότητα, ο ΕΟΠΥΥ βάζει το χέρι στην τσέπη. 

Την υπόσχεση ότι θα εισπράξουν άμεσα ακόμη και τμήμα των παλαιών οφειλών του 2011 πήραν από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ). 

Μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να πληρώνει τους ιδιωτικούς παρόχους, τους γιατρούς, τα εργαστήρια και τις εταιρείες, όποτε…θυμάται, οι εκλογές όμως φαίνεται πως τον έκαναν γαλαντόμο. 

Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) Γιώργο Βουγιούκα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός διαβεβαίωσε τον κλάδο ότι «Γίνεται προσπάθεια να ανευρεθεί το 50% περίπου των χρημάτων που απαιτούνται για την ενταλματοποίηση της προκαταβολής ενός ακόμη μηνός του 2014 που αφορά τον κωδικό 0671.01, ώστε να πληρωθούν άμεσα όλοι οι πάροχοι αυτού του κωδικού (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) και σε αντίθετη περίπτωση να δοθεί ένα μέρος της προκαταβολής αλλά σε όλους τους παρόχους, όπως έγινε άλλωστε και με τις κλινικές».

Εκτός αυτού οι διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο λένε ότι έως την Παρασκευή θα έχει δοθεί και η σχετική εντολή να πληρωθούν οι οφειλές του οργανισμού από το 2011 που προέρχονται από τα Ταμεία που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. 

Πρόκειται για χρέη που οι περισσότεροι πάροχοι τα έχουν…ξεχάσει καθώς εδώ και χρόνια παρακαλούν να εξοφληθούν αλλά ουδείς τηρεί τις υποσχέσεις του. Ελέω εκλογών όμως…

Κατά τα άλλα ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να ενσωματώσει άμεσα και πιθανότατα έως τη Δευτέρα το νέο πλαφόν που έχει τεθεί και δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τις διαβεβαιώσει ΚΟντού προς τον κ.Βουγιούκα της ΠΑΣΙΔΙΚ, το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα θα έχουν ενσωματωθεί στο μηχανογραφικό σύστημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων ανά ιατρική ειδικότητα (κόφτες), ώστε να γίνει περαιτέρω περιστολή των δαπανών για εργαστηριακές εξετάσεις και πράξεις.

Όσο για τα κονδύλια των διαγνωστικών εξετάσεων για το 2015 μπορεί στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ να εμφανίζονται κουρεμένα αλλά ο Δημήτρης Κοντός επεσήμανε στους εκπροσώπους του κλάδου πως θα είναι ίδια με αυτά του 2014.

6 σχόλια:

  1. ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 2012 :(ΠΡΙΝ)ΠΟΣΟΣΤΟ >80%=Ν.Δ
    ΜΕΤΑ < 20%.ΕΤΣΙ ΣΦΙΓΚΟΥΝ ΟΙ Κ....ΟΙ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΥΛΩΜΕΝΟΙ Ν.Δ. ΑΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ, ΑΡΑ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ.ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΜΜΙΑ.ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ,ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.ΟΣΑ ΚΑΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ,ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ,Α ΣΥΓΝΩΜΗ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ψηφίσαμε κύριοι στις προηγούμενες εκλογές, με την ελπίδα οτι θα βάζατε μια τάξη στο μπάχαλο που επικρατούσε τόσα χρόνια και το οποίο βέβαια βόλευε τα τρωκτικά στο χώρο της υγείας. Και ενώ όλα έδειχναν οτι κάτι πάει να γίνει με την ψήφιση του νόμου για τον περιορισμό της προκλητής συνταγογράφησης, δεν είχατε το σθένος ούτε το νόμο (που ψηφίσατε) να εφαρμόσετε με δικαιοσύνη. Βάλατε ένα πλαφόν (στα νέα εργαστήρια) της πείνας, τους κάνατε και ένα γεναίο claw back 65% για να περάσουν ωραία Χριστούγεννα και έτσι τιμωρήσατε αυτόν που δεν έφταιξε σε τίποτα, για το πάρτυ που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια στην υγεία!!!
    Γιατί κύριε Κοντέ δεν διαχειριστήκατε τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ με δικαιοσύνη; Γιατί κ. Κοντέ, εγώ που άνοιξα το εργαστήριό μου το 2014, δεν γνωρίζω ακόμα ποιό είναι το πλαφόν μου; Καθίστε αναπαυτικά στη δερμάτινη πολυθρόνα σας κύριε πρόεδρε, μετρήστε πόσες ψήφους αφαιρέσατε από την κυβέρνηση, μόνο και μόνο από το δικό μου οικογενειακό, συγγενικό και φιλικό περιβάλλον, και στείλτε το λογαριασμό στον κύριο Σαμαρά στις 25 Ιανουαρίου, το βράδυ! Και δέ φταίει ο νόμος γι' αυτό, αλλά η εσκεμένη από όλους εσάς μή εφαρμογή του, με δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Πετάξτε μας κανένα ψίχουλο τώρα που έρχονται οι εκλογές, γιατί μέχρι εκεί φτάνει ο σεβασμός που έχετε για εμάς τους αφελείς που πιστέψαμε οτι είχατε διάθεση να βάλετε τάξη σε αυτό το μπάχαλο! Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για τις επιλογές που κάνατε σε αυτούς τους νευραλγικούς τομείς στη δημόσια Διοίκηση και στο υπουργείο Υγείας. Συγχαρητήρια και σε 'σας κύριε Βορίδη. Η εφυΐα σας μας έκανε να χρεοκοπήσουμε, σε λιγότερο από ένα χρόνο και να μην έχουμε ούτε εισητήριο πλέον, για να φύγουμε από αυτό το τρελάδικο!!! Σας αξίζουν... τα χειρότερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΑΦΟΝ 6000.ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ 2000 ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ 20000.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ-ΝΑ ΑΡΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.

      Διαγραφή
  4. k απο τους παλιους γιατρους το ιδιο θα παρετε.γιατι το λιπος εχει καει απο περσι και γιατι ευνοησατε τους σπανους κ τα τσιρακια τους τα βαλλατε συμβουλους του εοπυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία ψήφο έχει ο Σπανός μία έχω κι εγώ! τα λέμε στις 25 λαμόγια!

      Διαγραφή