Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ποια γνωστά πρόσωπα της Υγείας δίνουν τη μάχη των εκλογών! Όλο τοπαρασκήνιο



Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου health report 

Άλλοι κατείχαν υπουργική θέση και λένε να ξαναδοκιμάσουν. Άλλοι πάλι περιμένουν να υπουργοποιηθούν. 


Πρώτα από όλα όμως οι υποψήφιοι που σχετίζονται με το χώρο της υγείας θα πρέπει πρωτίστως να εκλεγούν στις 25 Ιανουαρίου όταν θα ανοίξουν οι κάλπες. 

Άλλωστε η δύναμη των ψηφοφόρων θα φανεί στην κάλπη, ειδικά για τα πρόσωπα που έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης της Υγείας. 

Το healthreport.gr σταχυολόγησε ορισμένα προβεβλημένα πρόσωπα του χώρου της Υγείας από τους βασικούς κομματικούς χώρους.

Ο νυν υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης θα δώσει τη δική του μάχη στο υπόλοιπο Αττικής. Στην προεκλογική του καμπάνια βέβαια υποστηρίζεται δεόντως από τον στενό του φίλο Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος κατά τη συνήθη τακτική δε σταματά να βγάζει selfie. 

Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης κατεβαίνει στη Β Αθηνών. Τώρα αν οι γιατροί και το προσωπικό του συστήματος Υγείας είναι ικανοποιημένοι από τα όσα άφησαν πίσω ο νυν και ο πρώην, θα φανεί μετά το άνοιγμα της κάλπης. 

Ο στενός συνεργάτης και των δύο υπουργών Αθανάσιος Πλεύρης επίσης προερχόμενος από το ΛΑΟΣ θα είναι υποψήφιος στην Α Αθηνών.

Στη Β Αθηνών επίσης θα δώσει τη μάχη του σταυρού η νυν υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα ενώ στην ίδια εκλογική περιφέρεια και η γνωστή συνδικαλίστρια γιατρός εργασίας Ευγενία Πανταζή.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης θα είναι υποψήφιος στη Σάμο. Το όνομά του πάντως είχε ακουστεί αρκετές φορές λίγο πριν από ανασχηματισμούς χωρίς όμως να υπουργοποιηθεί ποτέ. 

Στις περιφέρειές τους κατεβαίνουν και πάλι οι πρώην υπουργοί Ανδρέας Λυκουρέντζος (Αρκαδία) και Μάριος Σαλμάς (Αιτωλοακαρνανία).

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Υγείας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Μπασκόζος κατεβαίνει στη Β Αθήνας μαζί με τον Οδυσσέα Βουδούρη που πρόσφατα εντάχθηκε στους κόλπους του κόμματος. 

Στο ψηφοδέλτιο του υπολοίπου Αττικής Θα είναι και ο Βήχας Γιώργος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού γνωστός για τις μάχες του για τους άπορους και την περίθαλψή τους. 

Στις Κυκλάδες κατεβαίνει ο παλιός συνδικαλιστής Νίκος Μανιός ενώ στο Ρέθυμνο ο Ανδρέας Ξανθός το όνομα του οποίου είχε ακουστεί στο παρελθόν αρκετές φορές για υπουργοποίηση αν εκλεγεί κυβέρνηση ο Συριζα. 

Με το ΠΑΣΟΚ στη Β Αθήνας κατεβαίνει ο χειρουργός και άλλοτε γνωστός συνδικαλιστής του χώρου της Υγείας Βασίλης Λαοπόδης. 

Τη θέση του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β Πειραιά πήρε τελικώς ο τέως πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης, υποψηφιότητα που τον ανάγκασε τελικά να εγκαταλείψει τον ΕΟΦ. Πηγές του healthreport.gr αναφέρουν ότι μέχρι τελευταία στιγμή επιδίωκε να αποφύγει την υποψηφιότητά του με συναντήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος θα δώσει τη μάχη του στη Λακωνία. 

Με το ΚΚΕ στην Α Αθήνας κατεβαίνει ο καρδιολόγος και γνωστός συνδικαλιστής Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κατεβαίνει μεταξύ άλλων στην Α Αθήνας ο Τάσος Χατζής, Ιατρός, πρώην Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μετασμοσχεύσεων. 


Δήμητρα Ευθυμιάδου

1 σχόλιο: