Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή ΠΕΕΒΙ προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙKH ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΩΝ 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 56 ΑΘΗΝΑ 10678 τηλ. & fax 210 3304298 


Αθήνα, 05/01/2015

Προς
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Δ. Κοντό και
Τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Κοινοποίηση
Υπ. Υγείας, κ. Μ. Βορίδη

Πρόεδρο Π.Ι.Σ., κ. Μ. Βλασταράκο

Όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε άμεσα, ώστε να διαφυλάξουμε τα μέλη μας, εργαστηριακούς ιατρούς, από περιττές ζημίες και καταστροφικά claw back, για τα εξής:

1. Εάν από 1/1/2015 θα ισχύει το πλαφόν, όπως αυτό ορίστηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014 και αν αυτό έχει τροποποιηθεί να μας το κοινοποιήσετε το συντομότερο δυνατόν, για την αποφυγή άσκοπων υπερβάσεων που θα εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και θα επιφέρουν ζημίες στα ιατρεία μας

2. Ύστερα από τη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Υγείας στις 19/12/2014 και όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου, ο Υπουργός κ. Μ. Βορίδης μας διαβεβαίωσε ότι από τις αρχές του έτους θα εφαρμοστούν οι συνταγογραφικοί περιορισμοί, όπως αυτοί ορίζονται στο ΦΕΚ 2243-18/8/14. Είστε σε θέση να μας προσδιορίσετε πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο το μηχανογραφικό σας σύστημα για την εφαρμογή αυτών των περιορισμών, προκειμένου να προστατευτεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ από επίδοξους διαφθορείς?

3. Τι προτίθεστε να πράξετε τελικά με το πλαφόν όσον αφορά στους νέους συναδέλφους, περιοχές που αυτό δεν έχει οριστεί και συναδέλφους που για ιδιαίτερους λόγους έχουν ζητήσει επαναπροσδιορισμό του ανώτατου μηνιαίου ατομικού τους ορίου?

Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας,

Αναμένουμε να μας προσδιορίσετε την ημερομηνία επείγουσας συνάντησής μας, ύστερα και από την τηλεφωνική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, για τη σύσταση επιτροπής ελέγχου κατά της διαφθοράς στο χώρο μας.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά γεμάτη υγεία! 

Ο Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας

Κ. Μπεντεβής   Μ. Παπακωνσταντίνου

6 σχόλια:

  1. Καλή Χρονιά επιτέλους βλέπω μια ΠΕΕΒΙ ενεργή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ 5/1/2016 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ.ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ.ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ ,ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΑΔΟ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλτατε, διαφωνώ. Στις 5/12/2015 θα "βγει" με τυμπανοκρουσίες το πλαφόν του 2015. Ούτε μια μέρα αργότερα. Και να είσαστε και ευτυχισμένοι που ο ΕΟΠΥΥ ειναι πλεονασματικός. Καλή χρονιά επίσης.

      Διαγραφή
  3. Οι ερωτησεις αυτες θα παρουν απαντηση μονο αν γινουν με τα εργαστηρια κλειστα, και αυτο ειναι που δεν θελει η πεεβι, γιατι θελει τους εργαστηριακους να ειναι δουλοι και η ιδια να ειναι ο επιστατης τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΕΟΠΥΥ κοροιδευει και παρανομει καταφορα. Εμεις ομως γιατι συνεχιζουμε τη συνεργασια μας μαζι του? Πραγματι μετα το καλοκαιρι θα συζηταμε για το φετινο παλφον. Ημαρτον πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται ότι αυτός ο τόπος δεν παράγει άλλα μυαλά. Ο κ. Κόντος από το ΤΕΒΕ τώρα διοικεί τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Λιντζέρης από την βουλή στον ΕΟΦ, κ.λ.π.. Οι ίδιοι άνθρωποι που μας έχωσαν στα μνημόνια, αναλαμβάνουν να μας βγάλουν από αυτά.Οι πολιτικοί μας κάνουν μεταγραφές, για να περισωθούν.......αυτά και άλλα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή