Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Βόλεμα ημετέρων από το Βορίδη


Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως. Όταν φτιάχτηκε η Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ), είχαμε πει ότι την έφτιαξαν για να βολέψουν ημετέρους. Ε, λοιπόν, ο Μάκης Βορίδης φρόντισε να μας επιβεβαιώσει, διορίζοντας σε θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και με 5ετή θητεία μερικά γαλάζια και πράσινα παιδιά ένα μήνα πριν τις εκλογές!

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε την παραμονή Χριστουγέννων και δημοσιεύτηκε στην ΕτΚ στις 29-12-2014 – την ημέρα δηλαδή της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία απέβη άκαρπη και οδηγηθήκαμε στις εκλογές. 

Πρόκειται για μία προκλητική απόφαση του κ. Βορίδη, καθώς είθισται όταν βρισκόμαστε κοντά σε εκλογές να μη γίνονται προσλήψεις στο Δημόσιο – πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το διορισμό υψηλόμισθων στελεχών! Διότι μπορεί τυπικά στις 24-12-2014 να μην είχαν προκηρυχτεί εκλογές, όμως, όλοι γνώριζαν ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν και πάμε σε εκλογές…

Σύμφωνα με την απόφαση, στις 5 θέσεις του εποπτικού συμβουλίου της ΕΣΑΝ διορίζονται οι εξής: 

1. Στη θέση του Επιστήμονα Διοικητικής Επιστήμης, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διορίζεται ο κ. Χρυσόστομος Γούναρης με αναπληρωματικό μέλος την Ζιώγου Αικατερίνη. Ο πρώτος υπήρξε σύμβουλος των υπουργών Υγείας της ΝΔ, οι οποίοι τον διόρισαν σε επίκαιρες θέσεις του συστήματος υγείας (υποδιοικητής της Α ΔΥΠΕ, υπεύθυνος του προγράμματος Health in Action). Η κα Ζιώγου εργάστηκε για 7 μήνες στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014, ενώ την περίοδο 2012-2013 εργάστηκε στην ασφαλιστική EIG Evima Insurance Group, η οποία έκλεισε αιφνιδιαστικά.

2. Στη θέση του Επιστήμονα επί των Οικονομικών, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης διορίζεται ο κ. Δημήτρης Κυριακίδης με αναπληρωματικό μέλος τον Ψυχάλη Μάριο – Γεώργιο. Ο κ. Κυριακίδης είχε διοριστεί και στο Δ.Σ. της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας επίσης επί ΝΔ, ενώ ο κ. Ψυχάλης είναι νέο στέλεχος, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα των ακτιβιστών (PES Activists). Είχε κατέβει στις δημοτικές εκλογές στην Πεύκη to 2012 και το 2013 είχε εκλεγεί στο Συμβούλιο Νεολαίας του κόμματος. 

3. Στη θέση του ιατρού με καθεστώς πλήρους απασχόλησης διορίζεται ο κ. Κωνσταντίνος Χαλκιάς με αναπληρωματικό μέλος τον Χριστάκη Δημήτριο. Ο κ. Χαλκιάς είναι παθολόγος με δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2003 έως και σήμερα εργάζεται στον Ιδιωτικό Τομέα ως υπεύθυνος του Παθολογικού Ιατρείου των Συστεγασμένων Ιατρείων «Εν Υγεία». Επίσης, από το 2008 έως και σήμερα υπηρετεί ως Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ. Ο κ. Χριστάκης έχει σπουδάσει στην ιατρική σχολή του Τορίνο. Είναι ιδιώτης γιατρός, μαιευτήρας-γυναικολόγος. Έχει εργαστεί στο ΕΚΕΠΥ και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και την περίοδο 2007-2010 υπήρξε διοικητής στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής. Το 2013, εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

4. Στη θέση της Πληροφορικής με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης διορίστηκε ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος με αναπληρωματικό μέλος την Σιδέρη Παναγιώτα. Ο κ. Κωτσιόπουλος είναι αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Αγία Όλγα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως πιλοτικό για την αναδιοργάνωση του συστήματος προμηθειών με τη συμμετοχή των Γερμανών συμβούλων της εταιρείας GIZ. Για την κα Σιδέρη δεν κατάφερα να συγκεντρώσω πληροφορίες.

5. Στη θέση του Νομικού Συμβούλου διορίστηκε η κα Μερόπη Αθανασά με αναπληρωματικό μέλος τον Χασιώτη Αλέξιο− Παντελεήμονα. Η κα Αθανασά είναι επί σειρά ετών συνεργάτης του ίδιου του κ. Βορίδη (υπήρξε σύμβουλος και στο υπουργείο Μεταφορών) και αδελφή του διευθυντή του γραφείου του κ. Θεοδόση Αθανασά! Ο κ. Παντελεήμων - Αλέξιος Χασιώτης είναι ειδικά εκπαιδευμένος και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αναλαμβάνει διαμεσολαβήσεις σε σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις σύμφωνα με το ν. 3898/2010.

Προσέξτε τώρα: Η θητεία όλων των προαναφερθέντων είναι 5ετής, ενώ η αμοιβή τους θα οριστεί με κοινή απόφαση των Βορίδη και Χαρδούβελη. Κάτι μου λέει ότι θα προλάβουν να τους βολέψουν μέχρι τις εκλογές…

Η απόφαση ορίζει ότι Εποπτικό Συμβούλιο κατά την πρώτη διετία της σύστασης της εταιρείας και μέχρι την καθολική θέση σε εφαρμογή της λειτουργίας του Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ασκεί επιπροσθέτως το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το θέμα βέβαια είναι ότι η επιλογή τους έγινε ουσιαστικά εν κρυπτώ. Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος έγινε στις 17-11-2014 και οι υποψήφιοι είχαν διορία 15 ημερών να υποβάλουν αίτηση. 

Σύμφωνα με τον ν. 4286/2014 (άρθρο 9), η επιλογή τους πραγματοποιείται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων των αιτήσεων θα καλέσει σε συνέντευξη τους υποψήφιους, κατά την οποία θα τηρείται και σχετικό πρακτικό. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας αξιολογεί τις υποψηφιότητες, καταρτίζει αιτιολογημένο πίνακα στον οποίο κατατάσσονται κατά σειρά αξιολόγησης οι δέκα (10) υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και τον υποβάλει στον Υπουργό Υγείας. 

Ο Υπουργός Υγείας αποφασίζει και διορίζει τους πέντε (5) από αυτούς σε θέση μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου, χωρίς να δεσμεύεται από τη σειρά αξιολόγησης. Οι υπόλοιποι πέντε (5) υποψήφιοι του ως άνω πίνακα ορίζονται ως αναπληρωματικά μέλη. 

Πάντως, τόσο ο κ. Κοντοζαμάνης όσο και ο κ. Βορίδης δεν δημοσιοποίησαν ούτε ποιοι υπέβαλλαν υποψηφιότητα, ούτε φυσικά ποια ήταν η κατάταξή τους κατά σειρά αξιολόγησής! Και ύστερα θέλουν να τους ξαναψηφίσουν οι πολίτες για να σώσουν τη χώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου