Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣΙΠΑΑ - ΠΕΔΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΑΣΙΠΑΑ – ΠΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Αθήνα 12-01-2015 αρ. πρωτ. 2/2015

Συνάδελφοι σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκλογές του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, από τις 10:30πμ έως και τις 3:00μμ στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός» (Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα).

Απαραίτητη για την συμμετοχή σας στις εκλογές, η εγγραφή στο σύλλογο και η προσκόμιση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και του Βιβλιαρίου Υγείας του ΤΣΑΥ.

Δυνατότητα εγγραφής θα υπάρχει και στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Το κόστος εγγραφής είναι 30 Ευρώ. 

Συνάδελφοι είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσουμε τη φωνή μας, εκλέγοντας ένα διοικητικό συμβούλιο, ικανό να αντιμετωπίσει τις συντεχνίες που μας πολεμούν, τα συμφέροντα που επιδιώκουν να καταργήσουν τη Δημόσια πρωτοβάθμια Υγεία και τους εκπροσώπους της απερχόμενης συνδικαλιστικής ηγεσίας που μας παραπληροφορούν και μας εκτοξεύουν λάσπη και ψευδείς κατηγορίες.

Όσοι επέλεξαν την ένταξη στο ΠΕΔΥ ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατροί – οδοντίατροι, σήμερα δεν είναι δυνατόν να αμφιβάλλουν για το ποιος τους εκπροσωπεί , διεκδικώντας την εφαρμογή του νόμου και την υλοποίηση ενός προγράμματος για μια βιώσιμη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας καθώς και το ποιος τους εμπαίζει επιδιώκοντας τη διαιώνιση της αδικίας με τις πολλαπλών ταχυτήτων εργασιακές σχέσεις.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ. ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΗ ΠΡΟΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ.

-----------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΙΠΑΑ – ΠΕΔΥ

Αθήνα 12-01-2015 Αρ. Πρωτ. 1-/2015

Συνάδελφοι

Κατόπιν δημοσίευσης στο ΦΕΚ των αξιολογήσεων των Ιατρών - Οδοντιάτρων της 1ης και 2ης ΥΠΕ (έπονται και οι υπόλοιπες) και της προκήρυξης Βουλευτικών εκλογών το Προεδρείο του ΙΣΑ προσπαθώντας να υποκαταστήσει αξίες, θεσμούς και νόμους, δημοσίευσε ανοικτή επιστολή προς τις ΔΥΠΕ προκειμένου να αναστείλει τις διαδικασίες που με νόμο το επίσημο Κράτος έχει δρομολογήσει. Παραδίδουμε την επιστολή και τους συντάκτες στην κρίση των συναδέλφων Πλήρους και Αποκλειστικής απασχόλησης. 
_____________________________________________________

Προς την 1η και 2η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας ΘΕΜΑ: «Άμεση δημοσίευση ανακοίνωσης περί αναστολής της επαναξιολόγησης και όρκισης των ιατρών του ΠΕΔΥ» Αξιότιμε Κύριε Διοικητά, Με την παρούσα θα θέλαμε να σας θέσουμε ότι κρίνεται αναγκαίο να μην προβείτε σε άμεση επαναξιολόγηση των ιατρών του ΠΕΔΥ, καθότι η διαδικασία επαναξιολόγησης και εν συνεχεία όρκισης των ιατρών αυτών δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί σε προεκλογική περίοδο και ενόψει της δημοσίευσης του διατάγματος περί διάλυσης της βουλής. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι πρέπει για να ενημερωθούν σχετικά οι ιατροί και να μην υπάρχει σύγχυση να εκδώσετε σχετική ανακοίνωση περί αναστολής της σχετικής διαδικασίας εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου. 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
_____________________________________________________

Επίσης οφείλουν να μας γνωστοποιήσουν με ποιόν εκπρόσωπο των ιατρών ΠΕΔΥ συνεννοήθηκαν και με ποιο τρόπο αυτοαναγορεύθηκαν σε εκπροσώπους μας στο θέμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των κρίσεων εφόσον η επιθυμία των ιατρών – οδοντιάτρων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ΠΕΔΥ είναι ξεκάθαρη: Άμεση ολοκλήρωση των αξιολογήσεων και εξίσωση μας με τους ιατρούς ΕΣΥ. Ρωτάμε επίσης με ποια εξουσιοδότηση ομιλεί ο ΙΣΑ και εκ μέρους των 600 και πλέον οδοντιάτρων, που εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ, τη στιγμή που η Οδοντιατρική Ομοσπονδία σιγεί. Ο νεοσύστατος Σύλλογός μας είναι εδώ με ένα μόνο στόχο, να εκπροσωπήσει και να περιφρουρήσει τις αξιώσεις των Ιατρών - Οδοντιάτρων, που έχουν ενταχθεί πλήρως και αποκλειστικά στο ΠΕΔΥ με στόχο τη δημιουργία αποτελεσματικής και αποδοτικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης μακριά από κομματικές ταυτότητες και στενά οικονομικά συμφέροντα. 

Η επωδός «Είμαστε όλοι συνάδελφοι, αγωνιζόμαστε για το καλό του κλάδου» δε πείθει πλέον κανένα. Με αυτές τις αθέμιτες πρακτικές κάποιοι αγωνίζονται μόνο για τα ιατρεία τους…

Εμείς θα συνεχίσουμε και θα πετύχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου