Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ανδρέας Ξανθός στην Πάτρα: "Το σύστημα Υγείας δεν κατέρρευσε, αλλά ξεπέρασε κάθε κίνδυνο"

Οι 4.000 προσλήψεις θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2017, μέσω ΟΑΕΔ, θα είναι 12μηνης διάρκειας, με πλήρη δικαιώματα ασφάλισης και περίθαλψης.

IATRONET.GR

“Η χώρα, πάρα τις Κασσάνδρες είναι υγειονομικά ασφαλής. Το δημόσιο σύστημα, όχι μόνο δεν κατέρρευσε, αλλά ξεπέρασε κάθε κίνδυνο”.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη λειτουργία νοσοκομείων και δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ανακοίνωσε την απόφαση για πρόσληψη 4.000 ατόμων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, οι προσλήψεις θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2017, θα είναι 12μηνης διάρκειας, με πλήρη δικαιώματα ασφάλισης και περίθαλψης.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι επίκεινται προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, προσλήψεις νοσηλευτών, καθώς και παραϊατρικού προσωπικού.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του υπουργού Υγείας στην Πάτρα, ήταν το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”.

Εκεί συναντήθηκε με την διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους και για περίπου δύο ώρες συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αλλά και τις λύσεις που δρομολογούνται.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως η τάση συνεχούς υποχρηματοδότησης του συστήματος αντιστράφηκε.

Προϋπολογισμός

Αυξήσαμε – είπε – τον προϋπολογισμό κατά 150 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι τον Οκτώβριο με ανακατανομή πόρων από άλλα υπουργεία και προσθέσαμε αλλά τόσα στον προϋπολογισμό του 2016.

Μετά την συνάντηση, ο Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε το πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου, το οποίο ανακατασκευάζεται μετά τις ζημιές που υπέστη από τον σεισμό του 2008.

Οι εργασίες ολοκληρώνονται - και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να παραδοθεί.

Ρίο 

Επισκέφθηκε και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και εκεί είχε πολύωρη συνάντηση και συζήτηση με την διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου υπογράμμισε πως θέλει το νοσοκομείο “...να διατηρήσει το επίπεδο για το οποίο αγωνιστήκαμε και μοχθήσαμε για δεκαετίες”.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, παρέδωσε υπόμνημα στον υπουργό Υγείας, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι “το δημόσιο σύστημα υγείας υποφέρει από το μνημονιακό καθεστώς, αφού οι περιορισμοί σε χρηματοδότηση και προσλήψεις έχουν φέρει το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης”.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου