Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει το πάγωμα των διορισμών των γιατρών στο ΕΣΥ

Δεκάδες ιατροί έχουν προσέλθει στη Νομική Υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καταγγέλλοντας το πάγωμα των διορισμών τους στο Ε.Σ.Υ., αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ. ‘’Οι ιατροί αυτοί αν και είχαν κριθεί από το Συμβούλιο Κρίσεων και επρόκειτο να διοριστούν, θα παραμείνουν εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έως ότου επανακριθούν, καθότι ως εισηγητές για κρίση είχαν οριστεί Συντονιστές Διευθυντές κατά παράβαση των διατάξεων του Ν.3754/2009.
IATRONET.GR

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροί ενημερώθηκαν σχετικά ύστερα από την δημοσιοποίηση της με αριθμ. πρωτ. Α2α/Γ.Π.73072 με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με τη συγκρότηση Συμβουλίων για πλήρωση θέσεων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ».

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την προχειρότητα αυτή με την οποία το Υπουργείο Υγείας οργάνωσε την όλη διαδικασία, η οποία μέσα στην εποχή της κρίσης που καταρρέουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω έλλειψης σε ιατρικό προσωπικό, έρχεται να σταθεί τροχοπέδη στην στελέχωση του Ε.Σ.Υ.

Ο ΙΣΑ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπωςάμεσα αποκαταστήσει το σοβαρό αυτό ζήτημα επαναλαμβάνοντας άμεσα τις κρίσεις, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, οι οποίες είναι τεράστιες, διαφυλάσσοντας τη δημόσια υγεία.’’
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι δεκάδες ιατροί έχουν προσέλθει στη Νομική Υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καταγγέλλοντας το πάγωμα των διορισμών τους στο Ε.Σ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου