Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Στη δικαιοσύνη οι γιατροί για το «πάγωμα» των προσλήψεων στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στις νομικές υπηρεσίες των Ιατρικών Συλλόγων σπεύδουν τα τελευταία 24ωρα πολλοί γιατροί, που είχαν κριθεί για να προσληφθούν σε δημόσια νοσοκομεία, αλλά η διαδικασία «πάγωσε».

Όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr, αρκετές κρίσεις γιατρών, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την πρόσληψη 760 μόνιμων ειδικών γιατρών στο ΕΣΥ, πάγωσαν επειδή δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και στα συμβούλια κρίσεων συμμετείχαν και Συντονιστές Διευθυντές ενώ δε θα έπρεπε. Διαβάστε ΕΔΩ την αποκάλυψη του HealthReport.gr που προκάλεσε αναστάτωση όχι μόνο στους γιατρούς αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Παγώνουν διορισμοί μόνιμων γιατρών! Ανακαλούνται κριτές. Όλη η εγκύκλιος».

Αποτέλεσμα ήταν να ανακληθούν κριτές από τα συμβούλια κρίσεων και αρκετοί γιατροί που βαθμολογήθηκαν να πρέπει τώρα να ξαναπεράσουν τη διαδικασία.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, δεδομένου ότι και το υπουργείο Υγείας απέστειλε εγκύκλιο με την οποία αποσαφηνίζει πως δεν μπορούν να συμμετέχουν Συντονιστές Διευθυντές στα Συμβούλια Κρίσεων, πολλοί υποψήφιοι γιατροί έσπευσαν στις νομικές υπηρεσίες των Ιατρικών Συλλόγων για να ακολουθήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, στη Νομική Υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), από το πρωί της Πέμπτης έσπευσαν δεκάδες γιατροί για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν τη νομική κάλυψη του ΙΣΑ.

Αντίστοιχες κινήσεις έχουν γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας, ειδικά όπου ο αριθμός των γιατρών που θα πρέπει να ξαναπεράσουν τη βάσανο μιας νέας κρίσης, είναι μεγάλος.

Για την αναστάτωση που επικρατεί στους ιατρικούς κύκλους μετά το πάγωμα των κρίσεων σε πολλά νοσοκομεία, έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, και αναμένονται διορθωτικές κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου