Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Τι απαντά η Αριστοτέλους για τους πρόσθετους ειδικούς συμβούλους


Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στο επισυναπτόμενο ΦΕΚ (ΦΕΚ 163 7/9/ 2016), το Υπουργικό Συμβούλιο προσφάτως αύξησε με πράξη του τον αριθμό των ειδικών συμβούλων-συνεργατών στα γραφεία των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη. Το θέμα αυτό είχε σχολιάσει προ ημερών και το Virus (εδώ).

Η ηγεσία της Αριστοτέλους υποστηρίζει, πάντως, ότι κατατάσσεται τελευταία στην «κόντρα» με τους Άδωνι-Βορίδη σε αριθμό ειδικών συμβούλων-συνεργατών. Από πίνακα που δίνει η ίδια στη δημοσιότητα, λοιπόν, προκύπτει ότι η σημερινή ηγεσία απασχολεί 8 μετακλητούς υπαλλήλους, ενώ οι προηγούμενοι είχαν 17. Υπάρχει, όμως, μια διαφορά που όσο να ‘ναι έχει τη σημασία της: η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει 2 μέλη (υπουργός, αναπλ. Υπουργός), ενώ η προηγούμενη και η προπροηγούμενη είχαν 3 (υπουργός, αναπλ. Υπουργός, υφυπουργός). Απ’ αυτή την άποψη, οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης με τους «πρόσθετους» συμβούλους-συνεργάτες, πράγματι «κοντράρουν» τους παλιούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αριστοτέλους δεν διευκρινίζει ποιες είναι οι «εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες» που δημιούργησαν την ανάγκη για την αύξηση των απασχολούμενων συμβούλων-συνεργατών (στη βάση της οποίας αιτιολογείται η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου), αλλά ούτε δίνει στοιχεία για το κόστος που προκύπτει λόγω της αύξησης, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Επιφυλάσσεται, ωστόσο, να δώσει επιπλέον στοιχεία για συμβούλους και συνεργάτες που απασχολούνταν με απόσπαση από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου