Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Σε απεργιακό “κλοιό” την Πέμπτη η Αριστοτέλους


Με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα κατέρχονται στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 8/12, οι επαγγελματίες υγείας και οι άλλοι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί μπροστά από το Υπουργείο Υγείας καλεί η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με το σύνολο των αιτημάτων της κι επιμένοντας στην άμεση απαίτηση για μη απόλυση των επικουρικών επιμελητών γιατρών. Ανάλογο κάλεσμα και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία δίνει αγωνιστικό “ραντεβού” στην οδό Αριστοτέλους στις 10:30 το πρωί, διεκδικώντας:
  • δημόσια δωρεάν περίθαλψη με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση 
  • κατάργηση μνημονίων 
  • ανάκτηση μνημονιακών απωλειών
Την υποστήριξή του στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αναδεικνύοντας τη σημασία συμμετοχής σε αυτήν όλων των γιατρών της χώρας είτε εργάζονται σε Δημόσιες είτε σε Ιδιωτικές Δομές Υγείας. 

Ο ΠΙΣ ζητεί αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία, στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των μονάδων ΠΕΔΥ και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για το σύνολο των λειτουργών της Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης οι δημόσιες δομές υγείας και πρόνοιας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου