Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Έτοιμο το eΡαντεβού! Πως θα κλείνετε ηλεκτρονικά ραντεβού


Ψηφιακή “σάρκα και οστά” ετοιμάζεται να λάβει η διαδικτυακή εφαρμογή για ραντεβού σε δομές του ΠΕΔΥ και συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ, που θα οδηγήσει σε εξοικονομήσεις για τους πολίτες.

Ενάμιση χρόνο μετά την αποστολη της σχετικής εγκυκλίου από τον τότε Υπουργό Υγείας, Π. Κουρουμπλή (εδώ), τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη προς χρήση η ηλεκτρονική εφαρμογή, που θα επιτρέπει τον προγραμματισμό ραντεβού, χωρίς χρέωση.

Η πολύτιμη διεύθυνση, που αναπτύχθηκε τεχνικά από την ΗΔΙΚΑ, ειναι η rdv.ehealthnet.gr και θα τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως την Τετάρτη. Εκεί οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για μονάδες του ΠΕΔΥ, αλλά και αναζητούν συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, προγραμματίζοντας και τα ραντεβού τους, αποφεύγοντας τις χρεώσεις των τηλεφωνικών ραντεβού.

«Ο πολίτης θα βλέπει τη διαθεσιμότητα και θα κλείνει ραντεβού χωρίς χρέωση. Μέσω της εφαρμογή θα μπορεί να επιβεβαιώνει το ραντεβού ή θα ενημερώνεται για πιθανή ακύρωση μέσω SMS», ανέφερε σε εκδήλωση ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Α. Τάγαρης. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, εκτός από τους οικείους τους, θα προβλέπεται η παροχή βοήθειας από ΚΕΠ της περιοχής τους.

Όπως διευκρίνησε ο πολίτης θα χρεώνεται με τηλεφώνημα σε help desk (τηλεφωνικό κέντρο) μόνο όταν δεν μπορεί μόνος του να κλείσει το ραντεβού. Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη το κόστος για τον πολίτη ή για τα νοσοκομεία σήμερα υπολογίζεται σε 7 με 8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η νέα διαδικτυακή υπηρεσία εκτιμάται ότι θα απορροφήσει τον προγραμματισμό για περίπου τα μισά ραντεβού, οδηγώντας σε«εξοικονόμηση συνολικά 4 εκατ. ευρώ». Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης βασει πόλης και ταχυδρομικού κώδικα, ενώ ο πολίτης μπορεί να επιλέξει γιατρό σε νοσοκομείο (τακτικό ή απογευματινό), σε δομή του ΠΕΔΥ ή Κέντρο Υγείας και φυσικά σε ιδιώτη ιατρό.
Για την εισαγωγή στην υπηρεσία χρειάζονται οι κωδικοί του taxisnet και ο ΑΜΚΑ.

1 σχόλιο:

  1. Κα Μαστοράκου ρωτήθηκε κανένας από τουσ συμβεβλημένους τι ώρεσ εργάζεται ή μήπως όποτε του καπνίσει του καθένα θα κλείνει ραντεβού κατά πως τον βολεύει κι αν δεν εξυπηρετείται θα μας καταγγέλει και για παραβατική συμπεριφορά. Συμπεριλαμβάνεται στην εν λόγω πλατφόρμα και δωρεάν διαδίκτυο σε αυτούς που δεν έχουν ,εκμάθηση χρήσης στους ηλικιωμένους κλπ. Που στο διάλο χάνονται τόσα μυαλά και δεν τους έχει πάρει χαμπάρι η ΝΑΣΑ ; Είναι σοβαροί οι άνθρωποι ;αναρωτιέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή