Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Editorial: Ο Πολάκης, ο Άδωνις και οι γιατροί του ΠΕΔΥ!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Health Report.gr

Τελικά πρέπει να είναι σημεία των καιρών, οι εκάστοτε κυβερνώντες να υποτιμούν τη μνήμη του ελληνικού λαού.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι συχνά πυκνά οι υπουργοί Υγείας αναφέρονται σε θέματα ωσάν εμείς οι υπόλοιποι δε ζούσαμε σε αυτόν τον τόπο.

Ενδεικτική η περίπτωση που αφορά στους γιατρούς του ΠΕΔΥ, ή άλλοτε γιατροί του ΙΚΑ.
Απομακρύνθηκαν σχεδόν οι μισοί, περίπου 2500, με νόμο του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Υποχρεώθηκαν να επιλέξουν εάν θα διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο ή θα παραμείνουν αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα δηλαδή στο ΠΕΔΥ.

Εκείνη την εποχή ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δεχθεί πλήθος βολών τόσο από τον ιατρικό κόσμο όσο και από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, «για τις απολύσεις των γιατρών» όπως έλεγαν τότε.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριζαν πως όταν έρθουν στα πράγματα, δηλαδή στην κυβέρνηση, θα αποκαταστήσουν το ατόπημα και θα επαναπροσλάβουν τους 2500 απολυμένους γιατρούς του ΠΕΔΥ.

Πρόσφατα μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια του άγριου καβγά του στη Βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη, επικαλέστηκε για άλλη μια φορά «τους 2500 γιατρούς που απέλυσε ο πρώην υπουργός».

Και είναι να απορεί κανείς: αφού η σημερινή κυβέρνηση καταδικάζει τις απολύσεις των 2500 γιατρών, γιατί δε φρόντισε να τους επαναπροσλάβει όπως οι περισσότεροι ήλπιζαν; Αντίθετα προχώρησε στις ίδιες ρυθμίσεις που έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Διαβάστε ενδεικτικά Εδώ: «Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν»

Ανεξάρτητα εάν συμφωνεί κανείς ή όχι με το διπλό σύστημα ιδιωτικού ιατρείου και ταυτόχρονα δημοσίου συστήματος που επί χρόνια είχαν οι γιατροί του ΙΚΑ-ΠΕΔΥ, το ζήτημα είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση είχε αξιοποιήσει δεόντως τους θυμωμένους γιατρούς που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σύστημα.

Και σήμερα βέβαια σφυρίζει αδιάφορα και υποστηρίζει πως η τρόικα δεν την αφήνει να τους «τακτοποιήσει» αφού θα θεωρήσει προσλήψεις την επανατοποθέτησή τους στο δημόσιο σύστημα.

Και φυσικά επιμένει να κατηγορεί τον πρώην υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη ότι τους απέλυσε. Και η ίδια η σημερινή κυβέρνηση όμως τους αφήνει…απολυμένους.
Συνεπώς ποια η διαφορά;

4 σχόλια:

  1. αριστερή-δημοκρατική -αντιμνημονιακή- προοδευτική απόλυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΙΑΤΡΕΙΑ.ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ?ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ.ΕΧΟΥΝ ΕΟΠΥΥ-ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΔΥ.ΕΕΕΕΕ?ΦΑΤΕ,ΦΑΤΕ,ΦΑΤΕ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ.ΕΤΣΙ ΒΑΡΔΑΡΕ?Κ,ΑΝΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας υπενθυμιζω συναδελφοι οτι το αμαρτωλο συστημα του ΙΚΑ επετρεπε την εκμεταλευση των ασθενων απο μια συγκεκριμενη καστα ιατρων, με τις δηθεν "δωρεαν" υπηρεσιες του, αποκλειοντας τους απο ενα ολοκληρο ιδιωτικο τομεα. Οπως ξερουν ομως οι ιδιοι οι ασθενεις τιποτε δεν ηταν δωρεαν και οι σοβαρες διαδικασιες γινονταν τα απογευματα στα ιδιωτικα ιατρεια. Μην μου ζητατε λοιπον να λυπηθω για ολους εκεινους που για χρονια ηταν οι επιβητορες του συστηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω με το σχολιο των 10.35π.μ.Η παγια θεση της Αριστερας διαχρονικα ,ειναι οι γιατροι του Δημοσιου να ειναι πληρους και αποκλειστικης απασχολησης προς αποφυγην της διαπλοκης αλλα και του αθεμιτου ανταγωνισμου με τους κατα αποκλειστικοτητα ελευθεροεπαγγελματιες.Δυστυχως ο Συριζα τους ευνοει διαωνιζοντας την κατασταση της τριθεσιας .Σε 2 μηνες κλεινουν 3 χρονια της ανωμαλης αυτης καταστασης.Αραγε γιατι καθυστερει η κυβερνηση την καταθεση του νομοσχεδιου.Για ναπερασει ακομη 1 με1,5 χρονος και μετα εκλογες,και να επιβαιβεωθει η ρηση οτι οσοι τηρουν τους Νομους σε αυτη την χωρα,στην προκειμενη περιπτωση να κλεισουν τα ιατεια τους, ειναι ΚΟΡΟΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή