Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Νέα “γκάφα” με τους εργολαβικούς εργαζόμενους


«Στο δρόμο» πετάει η Αριστοτέλους δεκάδες εκατοντάδες εργαζόμενους που σήμερα απασχολούνται μέσω εργολαβιών σε υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων (καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση).

Όπως προκύπτει από τις συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, που ήδη έχουν αρχίσει και συνάπτουν τα νοσοκομεία, περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους μένουν εκτός. Οι λόγοι είναι δύο κι αφορούν στα κριτήρια πρόσληψης:

Η προϋπηρεσία πριμοδοτείται μόλις με 1 μόριο, με αποτέλεσμα άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνοι να υπερτερούν.
Βασικό κριτήριο διορισμού αποτελεί η ελληνική ιθαγένεια, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, είναι αλλοδαποί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Γενικό Κρατικό Αθηνών. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσηλευτικό ίδρυμα επαναπροσλήφθηκαν μόλις 20 από τους 100 εργαζόμενους. Στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας δεν επαναπροσλήφθηκε κανείς, ενώ στην Τρίπολη επαναπροσλήφθηκαν 2 εργαζόμενοι.

Αντιδρώντας η ΠΟΕΔΗΝ, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργολαβικών εργαζομένων στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 16/2 και ώρα 12 και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι Υπουργού Υγείας είχαν δεσμευθεί για την διασφάλιση της δουλειάς των εργολαβικών εργαζόμενων. Άλλο ένα ψέμα!» λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος. Υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι πολλούς εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί πολλών μηνών, είτε από τα Νοσοκομεία (Συμβάσεις Έργου) είτε από τους εργολάβους (εργολαβικοί εργαζόμενοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου