Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Τέλος στην ομηρία των εργολάβων - Συγκέντρωση σήμερα στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στις 12.30μμ στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη τακτική που ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αφορά στους εργολάβους, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα μείνουμε όμηροι της κυβέρνησης». 
Onmed.gr

Το Σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού, αναφέρει μεταξύ άλλων:

- Από κοινού με άλλα σωματεία δημόσιων νοσοκομείων, επιτροπές αγώνα, τα κλαδικά σωματεία της καθαριότητας, καλούμε όλους τους συναδέλφους στις εργολαβίες των νοσοκομείων & όλους όσους απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ) αλλά και τους μόνιμους υγειονομικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

- Η ομηρία συνεχίζεται, το ίδιο και η κοροϊδία. Τα πυροτεχνήματα της κυβέρνησης για ...απαλλαγή από τα τρωκτικά – εργολάβους έχουν πέσει στο κενό: οι εργολάβοι εξακολουθούν – και τα τελευταία δυο χρόνια - ανενόχλητοι να αλωνίζουν στα δημόσια νοσοκομεία (ακόμη & χωρίς συμβάσεις), ξεζουμίζοντας τους εργολαβικούς εργάτες, τρομοκρατώντας, απειλώντας, χρωστώντας δεδουλευμένα.
Η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε στόχο να διασφαλίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων. Αν ήθελε, μπορούσε να διώξει τους εργολάβους "μ’ένα νόμο – μ’ένα άρθρο". Θα προσλάμβανε τους εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

- Αντίθετα, τα διάφορα μοντέλα ατομικών συμβάσεων που νομοθέτησε (είτε έργου, είτε εξαρτ.εργασίας) όπου εφαρμόστηκαν έδειξαν ότι η εκμετάλλευση κι η καταπάτηση δικαιωμάτων παραμένει ακόμη και χωρίς εργολάβο ή πιο σωστά, με τον ίδιο τον εργαζόμενο ως εργολάβο ή με το νοσοκομείο ως εργολάβο!

- Αποδείχτηκε λοιπόν περίτρανα πως η κυβέρνηση δε νοιάζεται παρά μόνο για το πως θα μειώσει το κόστος αυτών των υπηρεσιών αδιαφορώντας για τους συναδέλφους και τις ανάγκες τους. Από την τρομοκρατία του εργολάβου, στις απολύσεις ή τα νέα δεσμά των ατομικών συμβάσεων. Αυτός είναι άλλωστε διακηρυγμένος στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει προσυπογράψει και αυτή η κυβέρνηση: διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε όλο το Δημόσιο με ταυτόχρονα κάθετη μείωση του μισθολογικού κόστους! Κι αυτό φυσικά αφορά και τους μόνιμους σήμερα συναδέλφους.

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού απαιτούν τέλος:

- Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, καμία απόλυση – μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών, επικουρικών κλπ - μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σημερινές ανάγκες

- Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα - Καμία ανοχή στην απλήρωτη δουλειά και φυσικά δημόσια και δωρεάν υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου