Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Σ. Μπερσίμης: Ο συμψηφισμός οφειλών του ΕΟΠΥΥ με το clawback των γιατρών νομοθετήθηκε για να διευκολύνει

Την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να υπάρξει συμψηφισμός των οφειλών του Φορέα, με το clawback που οφείλει ο κάθε γιατρός για την περίοδο 2012-2015 , σχολίασε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης στον Αθήνα 984, απαντώντας στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος και έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά του για την συγκεκριμένη εξέλιξη.
Newsroom Αθήνα 9.84

“Μιλάμε για ένα νόμο του κράτους και συνεπώς δεν μπορεί , οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε διοίκηση να μην τον εφαρμόσει. Εμείς έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου αυτό να γίνει όσο το δυνατό πιο ομαλά. Ουσιαστικά ο συμψηφισμός νομοθετήθηκε για να διευκολύνει , γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να καταβληθούν οι οφειλές του clawback μετρητά, πράγμα ακόμα πιο δύσκολο.

«Μιλάμε για οφειλές clawback των γιατρών την περίοδο 2012-2015 και ταυτόχρονα οφειλές του οργανισμού προς τους γιατρούς από την ίδια περίοδο στο λεγόμενο “10%”. Επειδή εκείνη την περίοδο ο οργανισμός πλήρωνε με τον λεγόμενο πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, δηλαδή έδινε το 90% του τιμολογίου και το 10% παρέμενε προς εξόφληση στους γιατρούς μετά τον έλεγχο. Αυτό το 10% που οφείλεται στους γιατρούς συμψηφίζεται με τα ανείσπρακτα clawback προκειμένου να διευκολύνει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο συμψηφισμός γίνεται σήμερα και οποιαδήποτε διαφορά προς όφελος των ιατρών αποπληρώνεται άμεσα και κατά δεύτερο, όποια υποχρέωση των γιατρών προς τον οργανισμό θα κατανεμηθεί σε ένα πολύ μεγάλο πλήθος δόσεων”» ανέφερε ο κ. Μπερσίμης.

4 σχόλια:

  1. Εφ όσον αυτα απαιτει και επιβαλλει ο νόμος ας τα εφαρμόσετε , δεν χρειάζεται καμμία συνέναιση και αποδοχή απο τους υφιστάμενους τα κλόου μπάκ και ριμπέιτ, δεν καταλαβαίνω γιατί ζητάτε την συνεναισή μας. Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΗ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι βρε.....κουτουτσικα!Γιατί δεν το καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπαταχτσιμης: και έρχονται ακόμη.....καλύτερα κοροιδαρες γιατρουδακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή