Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια προσφοράς του ΕΟΠΥΥ

Συντάκτης: Virus

Διημερίδα διοργανώνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, προκειμένου να γιορτάσει τα 10 και πλέον χρόνια λειτουργίας του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Απολογισμός των πεπραγμένων θα πραγματοποιηθεί στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά. Την παρουσίαση θα κάνουν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη και στελέχη του Οργανισμού. Οι ίδιοι θα ανακοινώσουν τον σχεδιασμό του οργανισμού και το όραμα για το μέλλον.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο ΕΟΠΥΥ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας. Συνολικά προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 11 εκ. πολίτες, ως αποκλειστικός αγοραστής υπηρεσιών υγείας. Για την κάλυψη των αναγκών έχει συνάψει συμβάσεις με 22.000 παρόχους υγείας σε όλα τα επίπεδα φροντίδας υγείας.Μπορεί να άρχισε την πορεία του ελλείψεις και δυσκολίες, μια δεκαετία μετά ο ΕΟΠΥΥ είναι σε θέση να διαχειρίζεται αποτελεσματικά και με διαφάνεια το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων για την υγεία, με πυρήνα τις ανάγκες των ασφαλισμένων του.

Ειδικότερα, στην επετειακή εκδήλωση αναμένεται να αναδειχθούν τα σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων: Η αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας που προσφέρει ο Οργανισμός σε πολίτες και παρόχους μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η επέκταση των συνεργασιών, η εξοικονόμηση πόρων, η επέκταση της αποζημίωσης σε ολοένα και πιο εξειδικευμένες παροχές, η συμμετοχή του Οργανισμού στην πρόληψη και την κοινωνική φροντίδα και ο διεθνής του ρόλος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια τα οποία θα συντονίσουν οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων του οργανισμού. Το «παρών» προβλέπεται να δώσουν εκπρόσωποι του πολιτικού προσωπικού της χώρας, των ενώσεων ασθενών, της φαρμακοβιομηχανίας, των παρόχων υπηρεσιών φροντίδας υγείας καθώς και όλων των συνεργαζόμενων φορέων με τον Οργανισμό. Αξιοσημείωτο είναι ότι θα πραγματοποιηθεί αναδρομή στη δεκαετή πορεία του οργανισμού, σε μια συνεδρία στην οποία έχουν προσκληθεί όλοι οι υπουργοί οι οποίοι ήταν παρόντες σε σταθμούς ορόσημα για τη λειτουργία του. Σημειώνεται ότι και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσκληθεί να απευθύνει τον εναρκτήριο χαιρετισμό.

Δηλώστε συμμετοχή για τη διαδικτυακή παρακολούθηση ΕΔΩ.

Το Πρόγραμμα 10-eopyy_program

15 σχόλια:

  1. Το επίτευγμα του ΕΟΠΥΥ να έχει 10 χρόνια σκλάβους που να δουλεύουν γιαυτο (Βλέπε εργαστηριακούς γιατρούς )είναι απίστευτο σε παγκόσμιο επίπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10 χρόνια χρέη και κοροϊδία των ασθενών και των ιατρών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα βραβευθουν και τα κοροιδα παροχοι με τα λεφτα των οποιων συντηρειται αυτος ο ανεκδιηγητος οργανισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δηλώσουμε συμμετοχη όλοι οι εργαστηριακοί για να γιορτάσουμε το κλόου μπάκ . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που έχω ακούσει τα τελευταία 10 χρόνια. Να είναι καλά ο Θανασάκης μας, μασ έκανε να ενθυμίσουμε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου επειδη μασ αγαπάει πολύ εμάς τους γιατρούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10 χρόνια κηδεία με ξένα κόλλυβα......! Η αλήθεια με την μορφή .....Οργανισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέκα χρόνια φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε παρόχους/ασφαλισμένους για να τα οικονομάνε οι γαλάζιοι εκατοθεσίτες Καρποδίνηνες και οι ροζ Μπερσίμηδες των αλυσίδων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10 XΡONIA ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Αλητεία ως Οργανισμός Υγείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. EΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΙΕΣΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΩΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ..ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην εκδήλωση θα βραβευτεί ο άγνωστος μικροβιολόγος και ακτινολόγος. Με ένα φοντανάκι, ένα λικέρ κι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνάδελφοι μικροβιολόγοι τέλος η κοροιδία. Αν δεν πάμε να κάνουμε έξω απο το μουσείο διαμαρτυρία, εκείνο το διήμερο, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. 10 χρόνια ΕΟΠΥΥ εις βάρος μας, τουλάχιστον να γνωρίζει ο ασφαλισμένος ότι εμείς χρηματοδοτούμε τις εξετάσεις του όλα αυτά τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ντροπή τους . κοροπι ολοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή