Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 1.500 γιατρούς και διασώστες στέλνει η Ε.Ε. μέσω Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 1.500 γιατρούς και διασώστες στέλνει η Ε.Ε. μέσω Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Η βοήθεια προς την Τουρκία προέρχεται από 20 χώρες της ΕΕ και 3 χώρες που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

HR
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προσφέρει μέχρι σήμερα προς τις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τον σεισμό 1.500 διασώστες και γιατρούς και 100 εκπαιδευμένους σκύλους, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

Η βοήθεια αυτή προέρχεται από 20 χώρες της ΕΕ και τρεις χώρες που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Σήμερα, η Τουρκία ζήτησε σήμερα επιπλέον βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Το αίτημα αφορά σε είδη βοήθειας εκτάκτου ανάγκης: σκηνές, κουβέρτες και σόμπες.

Αίτημα βοήθειας και από Συρία

Αίτημα ενεργοποίησης του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ υπέβαλε η Συρία σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τον επίτροπο, το αίτημα βοήθειας περιέχει ένα μακρύ κατάλογο: βοήθεια ή υπηρεσίες αναζήτησης και διάσωσης, ιατρικά είδη και ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα και πολλά ακόμα είδη βοήθειας έκτακτης ανάγκης.

«Ενθαρρύνουμε τα κράτη-μέλη και τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, να ανταποκριθούν ευνοϊκά σε αυτό το αίτημα», τόνισε ο Λέναρτσιτς και πρόσθεσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα φτάσει στα άτομα που τη χρειάζονται. «Αυτό είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου