Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Ποιες ειδικότητες Υγείας έμειναν εκτός επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Παράπονα διατυπώνονται από την πλευρά πολλών εργαζομένων στην Υγεία, για την εξαίρεσή τους από την εξαγγελθείσα επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Αυτή τη φορά, σειρά έχουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, οι οποίοι απαριθμούν όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στον ευρύτερο τομέα Υγείας, που θα έπρεπε να συμπεριληφθούν, αλλά τελικά εξαιρέθηκαν από τη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

«Στις Κινητές Ομάδες Υγείας, το καμάρι του ΕΟΔΥ σύμφωνα με τα συνεχή δελτία τύπου και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο οργανισμός για την ανάδειξη του έργου του, κατά 80% οι εργαζόμενοι στις Δράσεις εξαιρούνται από το ανθυγιεινό. Θυμήθηκαν να βάλουν τους παρασκευαστές και ελάχιστες ακόμα ειδικότητες. Επίσης, ξεχάστηκαν εντελώς οι εργαζόμενοι του προγράμματος Philos II στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας που τράβηξαν όλο το κουπί της πανδημίας στην 1η γραμμή ακόμα και σε ΜΕΘ κορονοϊού ΧΩΡΙΣ το ανθυγιεινό επίδομα», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Όλες οι παρακάνω ειδικότητες, λοιπόν, εντάσσονται στην καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος σε άλλες δομές αλλά όχι ως εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ.

Εκτός επιδόματος, έμειναν: Κοινωνικοί λειτουργοί [ Philos II , υποέργο4]
ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτικής [ σε ΚΟΜΥ και PHILOS II Υποέργο 4]
ΠΕ/ΤΕ Επισκέπτών Υγείας [σε ΚΟΜΥ και Philos II Υποέργο 4]
ΤΕ Μαιευτικής [ Phılos II υποεργο4]
ΔΕ Βοηθών εργαστηρίων (στις ΚΟΜΥ)
ΠΕ Βιολογίας (στις ΚΟΜΥ)
ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Διοικητικών [ που συμμετέχουν στις Δράσεις των ΚΟΜΥ]
ΔΕ/ΥΕ Οδηγών ( στις ΚΟΜΥ)

«Όλες οι παραπάνω ειδικότητες, καθημερινά βρίσκονται στο πεδίο , σε αντίξοες συνθήκες και πραγματοποιούν διαγνωστικούς ελέγχους ή δουλεύουν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Προφανώς για το Υπουργείο Υγείας υπολείπονται των συναδέλφων τους που εντάχθηκαν στην λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος».

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ ζητούν άμεση αποκατάσταση της αδικίας και την ένταξη όλων των παραπάνω ειδικοτήτων στη λήψη του συγκεκριμένου ανθυγιεινού επιδόματος, το οποίο -όπως λένε- ήδη θα έπρεπε να λαμβάνουν και όχι μόνο τώρα «ως προεκλογικό “δωράκι” της κυβέρνησης», λένε οι εργαζόμενοι.

3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Οχι συναδελφε σιγα μην ασχοληθει κανεις με τους γιατρους .Ειδικα ορισμενες ειδικοτητες που τραβηξαν κουπι στην πανδημια ,δεν μπορουν να εχουν απαιτησεις .Λιγο χειροκροτημα ,μερικα ωραια λογια ,μερικες ωραιες φωτογραφιες στο φωτολαγνο περιοδικο με ιλλουστρασιον χαρτι και ολα καλα .

      Διαγραφή
  2. αν ειναι εργαστηριακοι γιατροι εχουν κ δημοσια μαστιγωση για να μαθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή