Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Διαγνωστικά Κέντρα: Ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την επίλυση του clawback

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων από το ανεπίλυτο -επί σειρά ετών- πρόβλημα των υποχρεωτικών επιστροφών και ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

«Καταρρέουν τα εργαστήρια και πολυϊατρεία και το Υπουργείο Οικονομικών αδιαφορεί», τονίζουν οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων.

Στις 28/11/2022 πραγματοποιήθηκε άκαρπη συνάντηση με τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη με τον οποίο συζητήθηκαν οικονομικής φύσεως ζητήματα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών και των πολυϊατρείων. Ιδιαίτερα, συζητήθηκε το θέμα του κουρέματος του τεχνητού χρέους που έχει φορτώσει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας από ποσά claw back προηγούμενων ετών, η αναστολή της προείσπραξης του 70% του claw back του τρέχοντος έτους καθώς και η χρηματοδότηση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων έτους 2022.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι για αυτά τα δύο θέματα ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών ζήτησε προθεσμία για να απαντήσει έως τέλος Δεκεμβρίου τίποτα μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει:

«Δυστυχώς, έως και σήμερα και παρότι τον έχουμε ενοχλήσει επανειλημμένως μέσω επιστολών για τον προσδιορισμό ραντεβού, αλλά και μέσω επικοινωνιών με το γραφείο του, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό. Οι πολίτες εξυπηρετούνται άρτια, γρήγορα και ποιοτικά από τις μονάδες μας και στην πραγματικότητα οι εξετάσεις πληρώνονται από τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και τα πολυϊατρεία, αφού η χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι συστηματικά ανεπαρκής τα τελευταία 10 χρόνια! Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την πλήρη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και την θέση που δίνει στη Δημόσια Υγεία με τη στάση του αυτή! Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν!», λένε οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί.

Πλέον είναι αναγκασμένοι, όπως λένε, να ζητήσουμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού «ενόψει της χρεοκοπίας ενός ολόκληρου κλάδου και τη βέβαιη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας!».

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ.ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.ΚΑΘΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΝΥΧΙΑ -ΜΑΛΛΙΑ-ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ,ΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΑΛΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ..ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΓΙΝΑΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΕΤΣΙ;ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΑΠΑΞΙΩΘΗΚΑΜΕ;ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ;ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΡΑ,ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 22ο ΑΙΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειχε μια εννοια ο πρωθυπουργος.μονο αν δη τα ποσοστα να πεφτουν θα ξυπνηση απο τις κολακειες της αυλης του

    ΑπάντησηΔιαγραφή