Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΣΙΔΕΙΔΕΛ: οι μάσκες πρέπει να πέσουν !

Κοινοποίηση προς:

Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου
Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας
Ιατρικό Σύλλογο Πατρών
Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου
Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας
Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδος
Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου
Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας
Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδος

(Παράκληση για κοινοποίηση στα μέλη των συλλόγων)

ΠΙΣ-ΠΕΕΒΙ-ΠΟΣΙΠΥ-ΠΑΣΙΔΙΚ
Υπουργείο Υγείας
Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ.

Πάτρα, 18/2/2023 αρ.πρωτ.7

Ο ΕΟΠΥΥ ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 10 χρόνια της προβληματικής λειτουργίας του.10 χρόνια κατά τα οποία στηρίχθηκε σε εκ προθέσεως ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, εις βάρος των παρόχων-συνεργατών του.

Με οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε τη δήλωση της προέδρου του ΕΟΠΥΥ κας Καρποδίνη στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται «Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος!» σε ένα παραλήρημα εμπάθειας και ανερυθρίαστης κατασυκοφάντησης ενός ολόκληρου εργαστηριακού κλάδου, στις πλάτες του οποίου έχει στηριχθεί η ΠΦΥ και το σαθρό οικοδόμημα του ΕΟΠΥΥ από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του.

Ηθελημένη παραποίηση της πραγματικότητας και έλλειψη επίγνωσης από την πρόεδρο ενός αφερέγγυου οργανισμού,οι διοικήσεις του οποίου επί 10 χρόνια μετακυλίουν στους παρόχους ως τεχνητό χρέος τους ,το πραγματικό οικονομικό του έλλειμμα.

Πώς ακριβώς μας ευεργετήσατε;;;Μήπως έπρεπε να σας ευχαριστήσουμε κιόλας;;;

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Μίζερο και αισχρό είναι να αποκαλείτε αχάριστους ευεργετηθέντες τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς,αυτούς που έχετε απομυζήσει οικονομικά τα τελευταία δέκα χρόνια με την ληστρική επιβολή των clawback και rebate, μέτρα μνημονιακά με ισχύ ενός χρόνου που μονιμοποιήσατε «για να αποτραπεί η κατάρρευση της οικονομικής ισορροπίας του συστήματος κοινωνικής ασφαλίσεως και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ» τα λόγια αυτά αποτελούν δική σας έγγραφη παραδοχή ,σε απάντηση εξωδίκου που σας απεστάλη από το Σύνδεσμο Εργαστηριακών Ιατρών ΣΥΝ.ΕΡΓΑΣ.ΙΑ.

Ωμή παραδοχή ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσει χωρίς το clawback ως απόρροια της αποτυχημένης διοίκησης και κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Οργανισμού κι αυτό το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα!

Μίζερο και αισχρό είναι να αντιμετωπίζετε τους Έλληνες επιστήμονες εργαστηριακούς ιατρούς ως δουλοπάροικους και ραγιάδες με φασισμό,αλαζονεία, αδιαφορία και έπαρση και όχι δεν είναι «μικροπρεπής συνδικαλιστικός λόγος» η εύρυθμη λειτουργία των εργαστηρίων της χώρας κυρία Καρποδίνη!

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Δεν υπάρχει χώρος για φιέστες!!!Τι θα γιορτάσετε;Την αποτυχία σας;

-Τα δέκα χρόνια εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων claw back και rebate τα οποία παρά την έξοδο από τα μνημόνια εξακολουθείτε να εφαρμόζετε;

-Τη συνεχή προσθήκη εξετάσεων στον κλειστό προϋπολογισμό χωρίς καμία μέριμνα αποζημίωσής τους;

-Τις ασφαλιστικές τιμές, το ποιοτικό rebate και τα ποιοτικά αντιεπιστημονικά κριτήρια,που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εξεταζόμενων;

-Την απουσία κάθε ελέγχου στη συνταγογράφηση με την εμμονική άρνηση εφαρμογής των προ επταετίας νομοθετημένων διαγνωστικών πρωτοκόλλων;

Αυτό δεν είναι γιορτή αλλά με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο κατά τη συνήθη πρακτική σας!

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ. καλεί όλα τα μέλη του να παρευρεθούν στο Πολεμικό Μουσείο την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για τον εμπαιγμό που υφίσταται ο εργαστηριακός κλάδος και το φιάσκο του ΕΟΠΥΥ!!!

Απαιτούμε:

- ΄Αμεση κατάργηση των μνημονιακών μέτρων clawback και rebate!

-Άμεση εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων!

-Αναστολή των ποιοτικών κριτηρίων!

-Κάθε εξέταση που εκτελείται να αποζημιώνεται!

Οι μάσκες πρέπει να πέσουν !!!!


Εκ του Δ.Σ. ΣΙΔΕΙΔΕΛ

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Κώτσα Κυριακή Κατσαρού Καλλιόπη

8 σχόλια:

 1. ΕΟΠΥΥ ισον ανεπαρκεια και θρασυτηα .Θα γινει αντιληπτο στις εκλογες απο οσους αρνουνται να το καταλαβουν .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τη συνεχή προσθήκη εξετάσεων στον κλειστό προϋπολογισμό χωρίς καμία μέριμνα αποζημίωσής τους; Με μέριμνα αποζημίωσή τους από το claw back των εργαστηρίων όπως ομολογείται σε κάθε σχετική υπουργική απόφαση με την φράση οτι η δαπάνη θα απορροφηθεί από το claw back

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προς 7.01.Δηλαδή πως θα γίνει αντιληπτό στις εκλογές,τι θα ψηφίσεις ώστε να τους τιμωρήσεις?Συγγνώμη που δεν καταλαβαίνω αυτό τον εκβιασμό ίσως έχω χαμηλό IQ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και με δύο τρεις θέσεις στο Δημόσιο και με θράσος χιλίων πιθήκων η κυρία εγκαλει τους καταληστευμενους ιατρούς των claw back και rebate !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΡΑΣΟΣ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ !!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΜ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Κας….ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ , ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ Κ ΑΥΤΕΣ….

   Διαγραφή
 5. το φωτογραφικο φεκ για απαλλαγη απο κλοου μπακ στο μοριακο παπ τεστ το ειδατε;;;ποιος συγγενης εχει εργαστηριο μοριακης βιολογιας;αντε να βλεπουμε το δασος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή