Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΗΔΙΚΑ: Προσθήκη νέων εξετάσεων στο δωρεάν προσυμπτωματικό έλεγχο

Συντάκτης: Virus

Επέκταση των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου με την παροχή δωρεάν εξετάσεων ετοιμάζει η ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Ο προληπτικός έλεγχος αφορά τύπους καρκίνου και καρδιαγγειακούς κινδύνους.

Με την εμπειρία από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού και, τις νέες λειτουργίες από την εφαρμογή MyHealth,η διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Νίκη Τσούμα, σε δηλώσεις της στο powergame.gr ανέφερε ότι η υπηρεσία σχεδιάζει να διευρυνθεί το εθνικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου στον καρκίνο του παχέος εντέρου, εντάσσοντας εξετάσεις για 3,84 εκατ. δικαιούχους ηλικίας 50-69 ετών. Στο πνεύμα αυτό θα περιληφθεί και ένα πρόγραμμα για 5,7 εκατ. πολίτες ηλικίας 30-70 ετών για την πρόληψη των καρδιαγγειακών κινδύνων. Επόμενο βήμα θα είναι και οι προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που θα προσφέρονται δωρεάν σε γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών και εκτιμάται ότι θα απευθύνεται σε 2,43 εκατ. γυναίκες.

Όσο για τους διαγωνισμούς, έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για δύο μεγάλους διαγωνισμούς ύψους 200 εκατ. ευρώ που αφορά νοσοκομεία, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση για τις ογκολογικές μονάδες υγείας. Επίσης ετοιμάζεται προκήρυξη για τον Φάκελο Υγείας, με διαγωνισμό ύψους 24 εκατ. ευρώ. Ακόμη ετοιμάζονται οι συμβάσεις για τα συστήματα των ψηφιακών απεικονίσεων στα νοσοκομεία. Στο πλάνο είναι η αξιοποίηση μεγάλου όγκου δεδομένων τα οποία αφορούν 12 εκατ. ασθενείς.

5 σχόλια:

 1. Κ ΑΥΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ CLAWBACK K REBATE???Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. παλι εμεις θα τα πληρωσουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να που πάνε τα λεφτά σας κορόιδα γοατρουδακια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευγενικοί χορηγοί τα κορόιδα οι ιατροί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χαχαχαχα ΡΕ ΖΩΑ μικροβιολόγοι ΔΕΝ έχει ξαναδεί τέτοια πρόβατα σαν ΕΣΑΣ όλη η ΕΥΡΩΠΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή