Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Βραβεία ΕΣΥ: Η στιγμή της επιβράβευσης των υγειονομικών που κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ στην Πανδημία

Γιάννα Σουλάκη IATROPEDIA
Η πρώτη εκδήλωση βράβευσης των υγειονομικών του ΕΣΥ, διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 22/2/23 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός".

Παρόντες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Τον λόγο έλαβαν αρχικά, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία εξήρε το έργο των γιατρών και νοσηλευτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να διαμορφώσει ένα νέο ΕΣΥ προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες των καιρών, αλλά και των πολιτών.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, περιέγραψε τους αγώνες των ανθρώπων του ΕΣΥ, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην περίοδο της πανδημίας και τη θητεία της στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό των υγειονομικών κατά την περίοδο της πανδημίας. Παράλληλα, η κυρία Γκάγκα προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν προκηρύξεις για 800 θέσεις στο ΕΣΥ. 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, που πήρε τον λόγο στη συνέχεια, σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για το υπουργείο Υγείας, καθώς συνολικά βραβεύεται το σύστημα Υγείας και η προσπάθεια που έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναφέρθηκε ακολούθως στις προσπάθειες αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όπως είπε, έχουν εξασφαλισθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης 1,5 δισ. ευρώ προκειμένου να αναβαθμισθούν οι υποδομές των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του ανέφερε ότι οι υγειονομικοί έκαναν τεράστια υπέρβαση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Το ΕΣΥ βγήκε από μια μεγάλη κρίση υποχρηματοδότησης και τα κατάφερε πολύ καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας από άλλες χώρες. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς τους εργαζόμενους του ΕΣΥ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι για τη Νέα Δημοκρατία είναι κεντρική πολιτική δέσμευση η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εάν οι πολίτες της εμπιστευτούν τη διακυβέρνηση και την επόμενη τετραετία.

Έτσι, τόνισε πως το επόμενο διάστημα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα υπάρξει χρόνος να αναλυθεί διεξοδικά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το ΕΣΥ, ενώ σε έναν πρόχειρο απολογισμό που έκανε για τα έως τώρα πεπραγμένα, είπε ότι ο προϋπολογισμός για το ΕΣΥ, ανέρχεται φέτος σε 5,2 δισ. ευρώ έναντι 3,8 δισ. το 2019.


Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις γιατρών και νοσηλευτών από Παθολογικές, Πνευμονολογικές και ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας, που παρέμειναν με αυταπάρνηση και όρθιοι δίπλα στον ασθενή, στον αγώνα ενάντια στην πανδημία και την νόσο Covid-19.

Βραβεύτηκαν, επίσης, γιατροί Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Εργαστηριακοί γιατροί, πληρώματα του ΕΚΑΒ, αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο πρώην υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

3 σχόλια:

  1. Κοροιδια απο τους πολιτικαντηδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από βραβεία και χειροκροτηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βραβείο στους ιατρούς του ΕΣΥ ήταν η ψήφιση νέου ιατρικού μισθολογίου με αναδρομική ισχύ προκειμένου να παρακαμφθούν οι δικαιωτικες αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων περί παράνομων περικοπών των μισθών (35%) ,των ιατρών.Κυβερνηση απατεώνων,ο πραγματικός σκοπός τους είναι το ξεπούλημα της υγείας σε μεγάλα ιδιωτικά κέντρα ,όπως άλλωστε και το ξεπούλημα παραλιών και ακινήτων "φιλετα",αυτή είναι η ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζονται για τους "ιθαγενεις" Έλληνες. Όταν το καταλάβουμε θα ζούμε πάμπτωχοι σε έναν ξεπουλημενο πανάκριβο τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή