Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Ξεκίνησε η αξιολόγηση στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας – Τα κριτήρια για συγχωνεύσεις και “λουκέτα”

Υπουργείο Υγείας: Ξεκίνησε η αξιολόγηση στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας – Τα κριτήρια για συγχωνεύσεις και “λουκέτα”

Πώς αξιολογεί το υπουργείο Υγείας τα νοσοκομεία όλης της χώρας τα οποία ελέγχει ο ΟΔΙΠΥ

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Το νέο χάρτη Υγείας ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας ο οποίος φαίνεται ότι θα στηριχθεί στα αποτελέσματα από την αξιολόγηση που θα γίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Μία αξιολόγηση που έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr καταγράφει σημαντικές δυσλειτουργίες σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία που έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα.

Δυσλειτουργίες που έχουν όμως σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς.

Μάλιστα αναμένεται να συνταχθεί μία λίστα με τα νοσοκομεία που αποδίδουν και εκείνα που δεν αποδίδουν σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας.

Τους ελέγχους και την αξιολόγηση στα νοσοκομεία όλης της χώρας πραγματοποιούν ειδικά κλιμάκια του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).

Τα κριτήρια στα νοσοκομεία από το υπουργείο Υγείας

Ο ΟΔΙΠΥ σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σειρά κανόνων που θα πρέπει να τηρούν τα νοσοκομεία και οι κλινικές ώστε να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και ορθή θεραπεία στους νοσηλευόμενους.

Μεταξύ των κριτηρίων είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών αλλά και η απόδοση που έχει κάθε κλινική ξεχωριστά. Ήδη οι ερευνητές κατέγραψαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σε 16 μεγάλα νοσοκομεία τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων τα κλιμάκια ήλεγξαν τη Λειτουργία των ΜΕΘ, των κλινικών COVID-19 αλλά και τα επιμέρους τμήματα, τη στελέχωση των νοσοκομείων, τη συνεργασία και τη συνοχή των ομάδων, τα εκπαιδευτικά ελλείμματα που παρουσιάζουν κ.ά.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο ΟΔΙΠΥ προχωρά σε συστάσεις και παρατηρήσεις προς τους αρμόδιους των νοσοκομείων ώστε να προβούν σε αλλαγές.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως τα δημόσια νοσοκομεία δεν καταγράφουν καν σωστά τους ασθενείς, αφού και η ταυτοποίησή τους είναι ελλιπής.

Γι αυτό και με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας ξεκινά ένα παλαιό σύστημα καταγραφής που αξιοποιείται σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία του πλανήτη: το πλαστικό βραχιολάκι που φέρουν στο χέρι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με όλα τα προσωπικά τους στοιχεία. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Υπουργείο Υγείας: Με πλαστικό «βραχιολάκι» όσοι ασθενείς νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία – Τι προβλέπει εγκύκλιος».

Πάντως το υπουργείο Υγείας με βάση αυτήν την αξιολόγηση φαίνεται ότι θα προχωρήσει και στην τελική κατάρτιση του «χάρτη υγείας».

Θα προχωρήσει δηλαδή σε συγχωνεύσεις κλινικών και συνδιοικήσεις νοσοκομείων με βάση το πόσο αποδίδουν.

14 σχόλια:

  1. Βγάζω το καπέλο στα γαλάζια λαμόγια που μπροστά τους οι ΣΥΡΙΖΑιοι είναι .....γατάκια ! Αξιολόγηση στην νεοδημοκρατικη νεογλωσσα σημαίνει κλείσιμο νοσοκομείων δηλαδή κατεδάφιση του ΕΣΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε να κλεισουν μερικα διοτι οι δυσλειτουργιες ειναι σοβαρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να πάρεις τα 50 σεντς χαφιεδακο της ΝΔ 11.43 διότι η μόνη δυσλειτουργία είναι η κυβέρνηση των ωτακουστων!

      Διαγραφή
    2. Άντε στην τρύπα σου Θαν(ατ)ε εύρη που έχεις κατεβάσει τα ρολά στο ΕΣΥ για χάρη των μεγάλων συμφερόντων !

      Διαγραφή
    3. Ειδικα στην επαρχια η κατασταση εχει ξεφυγει .Λουκετο μπας και σωθει κανενας ασθενης

      Διαγραφή
    4. Πάτση 8.03 σοβαρεψου , μην παίζετε με την υγεία του κόσμου! Μπορείτε να κλείσετε από αλλού γαλάζια λαμόγια και ήδη το κάνετε!

      Διαγραφή
    5. Καλύτερα να κλείσουν κόμματα τεμπελχαναδων χαραμοφαηδων σαν την ΝΔ και τα νοσοκομεια μην τα πιάνετε στο στόμα σας αθλιοι

      Διαγραφή
  3. Και πεθαινει κοσμος .Ας ενδιαφερθει καποιος επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιτιας του πως καταντησε τα νοσοκομεια η ΝΔ

      Διαγραφή
    2. Μα ενδιαφέρονται ! Τα έχουν .....αδειάσει από προσωπικό!

      Διαγραφή
  4. Η λυση δεν ειναι ποναει κεφαλι κοψει κεφαλι. Οταν ο αλλος δυσκολευεται να βαλει βενζινη στο αυτοκινητο ,πως θα τον υποχρεωσεις να πληρωσει γιατρους και νοσοκομεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικα απλα μετρα δεν κοστιζουν .Αμεση προσληψη γιατρων χωρις μονιμοτητα .Αμεση αναπροσαρμογη αμοιβων με περικοπες απο αλλου(υπαρχει πολυ εδαφος για περικοπες σε υμετερους ) .Διοικησεις μη κομματικες .Οργανωση των ΤΕΠ και στελεχωση με ικανα στελεχη .Οριο ηλικιας ,και αλλα πολλα που γινονται αμεσα .Απλα δεν τους ενδιαφερει

      Διαγραφή
  5. Καποια επαρχιακα νοσοκομεια θα πρεπει αμεσα να κλεισουν .Χανονται ζωες .Δειτε για λιγο τις σχετικες ειδησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή