Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Σε συναγερμό τα νοσοκομεία για την κακοκαιρία – Οι κατεπείγουσες οδηγίες και ο κίνδυνος για το οξυγόνο

Νέες οδηγίες στα νοσοκομεία από το υπουργείο Υγείας ώστε να προετοιμασθούν για την επερχόμενη κακοκαιρία

ΦΩΤΟ: αρχείου HR

Σε συναγερμό έχουν τεθεί τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας. Ήδη από το πρωί πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας, ενώ στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου προκειμένου να συντονιστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
Οι οδηγίες στα νοσοκομεία

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί το ΕΚΑΒ ενώ στο πλαίσιο των προετοιμασιών, ασθενοφόρα βρίσκονται σε μεγαλύτερο ποσοστό στους δρόμους της Αττικής ώστε εάν χρειασθεί να γίνουν μεταφορές ασθενών.

Ταυτόχρονα εστάλη σε όλα τα νοσοκομεία κατεπείγουσα οδηγία να είναι σε ετοιμότητα ώστε εάν χιονίσει όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, να υπάρχει πρόσβαση στις εισόδους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για να εισέρχονται τα οχήματα των ασθενών αλλά και τα ασθενοφόρα.

Σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου ζήτησαν από την Πυροσβεστική αλλά και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να συμβάλουν ώστε να μείνουν ανοικτές οι είσοδοι των νοσοκομείων και ειδικά εκείνων που βρίσκονται στα Βόρεια Προάστεια της Αττικής ή γενικότερα σε περιοχές όπου μπορεί να χιονίσει.

Τα 4 νοσοκομεία στα οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα είναι:

Το Σισμανόγλειο
Το ΚΑΤ
Το Σωτηρία
Το «Άγιοι Ανάργυροι»
Ανησυχία για το οξυγόνο

Αυτό πάντως που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές είναι πώς θα γίνει η μεταφορά οξυγόνου στα νοσοκομεία εάν η χιονόπτωση κλείσει μεγάλες εθνικές οδικές αρτηρίες.

Να σημειωθεί ότι στα νοσοκομεία υπάρχει τακτικός εφοδιασμός με οξυγόνο, το οποίο γίνεται με φορτηγά μέσα από τις εθνικές οδούς.

Ο κίνδυνος είναι να αποκλεισθεί η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και να μπλοκάρουν τα οχήματα οπότε και δεν θα μπορούν να μεταφέρουν το οξυγόνο στα νοσοκομεία.
Γι αυτό και το υπουργείο Υγείας ζήτησε τη συμβολή της αστυνομίας ώστε να διευκολυνθεί η διέλευσή τους έστω κι αν υπάρχει χιονόπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου