Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Στο δρόμο γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ – Συγκέντρωση και στις βραβεύσεις με Μητσοτάκη

Σε απεργία γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση και να στηρίξει τα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Health Report.gr
Κατά τη διάρκεια την κινητοποιήσεων θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι μετά από 3 χρόνια πανδημίας δεν έχουν δει ακόμη γενναίες αυξήσεις ή και προσλήψεις ώστε να διευκολυνθεί το έργο τους.

Γι αυτό και απεργούν σήμερα σε όλη τη χώρα και μάλιστα θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.
Τιμητικά βραβεία για το ΕΣΥ

Την ίδια ώρα πάντως η κυβέρνηση παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σκοπεύει να βραβεύσει κάποιους γιατρούς για τη μάχη τους στην πανδημία σε μία ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Ευαγγελισμού.

Μία βράβευση πάντως που προκαλεί ήδη αντιδράσεις καθώς επελέγησαν κάποιοι γιατροί και υγειονομικοί από όλη τη χώρα χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια έστω κι να η βράβευση είναι συμβολική.

Στο χώρο του νοσοκομείου όπου θα γίνει η τελετή βράβευσης παρουσία του πρωθυπουργού έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση οι υγειονομικοί αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό.
Στο χορό των κινητοποιήσεων η ΠΟΕΔΗΝ

Πάντως η ΠΟΕΔΗΝ σήμερα Τετάρτη 22/2/2023 στις 8.30 π.μ. διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Βουλή, στο υπουργείο Οικονομικών για να καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης της υγείας με δεδομένο ότι η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προωθεί ακόμη και την αλλαγή του νομικού καθεστώτος των νοσοκομείων όπως το ογκολογικό του Παίδων Αγία Σοφία.

1 σχόλιο:

  1. Το βραβείο στους ιατρούς του ΕΣΥ ήταν η ψήφιση νέου ιατρικού μισθολογίου με αναδρομική ισχύ προκειμένου να παρακαμφθούν οι δικαιωτικες αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων περί παράνομων περικοπών των μισθών (35%) ,των ιατρών.Κυβερνηση απατεώνων ,ο πραγματικός σκοπός τους είναι το ξεπούλημα της υγείας σε μεγάλα ιδιωτικά κέντρα ,όπως άλλωστε και το ξεπούλημα παραλιών και ακινήτων "φιλετα",αυτή είναι η ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζονται για τους "ιθαγενεις" Έλληνες. Όταν το καταλάβουμε θα ζούμε πάμπτωχοι σε έναν ξεπουλημενο πανάκριβο τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή