Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Πώς θα λειτουργήσει το σχέδιο για τα νοσοκομεία που είναι υπό πίεση -Ο Θάνος Πλεύρης εξηγεί

Φωτογραφία: INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή για τα νοσοκομεία που βρίσκονται υπό πίεση εξήγησε, μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πρόκειται για το σχέδιο που ξεκίνησε από τον «Ευαγγελισμό» και τις επόμενες μέρες επεκτείνεται και στα άλλα νοσοκομεία που βρίσκονται υπό πίεση, δηλαδή στο «Λαϊκό», το «Γεννηματάς» και το «Αττικόν».

«Σε κάθε ένα από αυτά τα νοσοκομεία βάζουμε μία επικουρική δομή. Δηλαδή, στον Ευαγγελισμό βάλαμε το ΝΙΜΤΣ, στο Αττικόν υπάρχει συμφωνία με μία ιδιωτική κλινική του Περιστερίου που θα υποστηρίξει το Αττικόν. Στο Λαϊκό θα μπει η Παμμακάριστος. Είναι μία κεντρική κλινική της Αθήνας. Μπορεί να πάρει παθολογικά περιστατικά δημόσια και στο Γεννηματάς μια άλλη δομή, που είναι κοντά στο Γεννηματάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι οι τελικές ανακοινώσεις των δομών θα γίνουν μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

«Αυτή τη στιγμή στο Λεκανοπέδιο συνολικά αναπτύσσονται επικουρικές κλίνες, δηλαδή ράντζα στις εφημερίες σε όλη την Αθήνα, γύρω στις 50 με 70», εξήγησε ο υπουργός, καθιστώντας σαφές ότι τα ράντζα αποτελούν ένα διαχρονικό θέμα, όμως κατά τη συγκεκριμένη περίοδο αφορά τα παθολογικά περιστατικά, λόγω της έξαρσης των ιώσεων και όχι τόσο στα χειρουργικά.

Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει την ιδιωτική κλινική

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι το σχέδιο «πρόκειται για ένα γνήσιο ΣΔΙΤ με την έννοια ότι έρχονται και ιδιωτικές δομές που επικουρούν χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση του ασθενούς», καθώς ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει την ιδιωτική κλινική.

«Αν σε ένα νοσοκομείο υπάρχουν 30 ράντζα, ο ασθενής αυτός λαμβάνει μία θεραπεία που τη λαμβάνει και την πληρώνει το κράτος. Πόσο προτιμότερο είναι αυτή η τη θεραπεία να την λαμβάνει σε μία ιδιωτική δομή με το νοσήλιο του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή με τα χρήματα που ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει είτε στη δημόσια, είτε στην ιδιωτική δομή;» διερωτήθηκε ο κ. Πλεύρης.

Επιπλέον ο υπουργός επισήμανε ότι «όταν πια λήγει η εφημερία, ο κόσμος αυτός δεν πάει σε δωμάτια. Άρα στη λήξη της εφημερίας η κάθε επικουρική δομή, είτε δημόσια είτε ιδιωτική που θα στηρίζει τα νοσοκομεία που έχουν πρόβλημα, θα λαμβάνει με μεταφορά από τα ασθενοφόρα τους πολίτες που είναι εκείνη τη στιγμή στα ΤΕΠ και θα συνεχίσουν τη θεραπεία τους. Η διαλογή, λοιπόν, θα γίνεται στο μεγάλο το δημόσιο νοσοκομείο των ασθενών και θα στέλνουν αναλόγως της βαρύτητας των περιστατικών».

Αναφορικά με το Αττικόν τόνισε ότι περίπου σε 9-10 μήνες ολοκληρώνεται ένας σχεδιασμός ανάπτυξης 52 επιπλέον κλινών. «Άρα, το Αττικό σε βάθος χρόνου λύνει το πρόβλημά του. Η έντασή μας είναι κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Άρα αυτή η συνεργασία θέλουμε να ξεκινήσει τώρα που είναι στην έξαρσή της αλλά πραγματικά πιστεύω ότι αν λειτουργήσει θα μπορούσε να υπάρχει σε μόνιμη βάση όταν το χρειαζόμαστε» ανέφερε καταλήγοντας.

3 σχόλια:

  1. Σε δύο μήνες υπουργαρα μου θα αναγκαστείς να δουλέψεις σαν φυσιολογικός άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετα εφταιγε ο Πολακης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή