Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Συντονιστικό Όργανο : Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν - Ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού !

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949

Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

Αθήνα, 13/02/2023

Δελτίο Τύπου

Καταρρέουν τα εργαστήρια και πολυϊατρεία.
Το Υπουργείο Οικονομικών αδιαφορεί.
Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν - Ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού!

Στις 28/11/2022 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη με τον οποίο συζητήθηκαν οικονομικής φύσεως ζητήματα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών και των πολυϊατρείων.

Ιδιαίτερα, συζητήθηκε το θέμα του κουρέματος του τεχνητού χρέους που έχει φορτώσει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας από ποσά claw back προηγούμενων ετών, η αναστολή της προείσπραξης του 70% του claw back του τρέχοντος έτους καθώς και η χρηματοδότηση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων έτους 2022.

Για αυτά τα δύο θέματα ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών ζήτησε προθεσμία για να μας απαντήσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, για το εάν και πώς θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αυτά που ζητήθηκαν από πλευράς μας.

Δυστυχώς, έως και σήμερα και παρότι τον έχουμε ενοχλήσει επανειλημμένως μέσω επιστολών για τον προσδιορισμό ραντεβού, αλλά και μέσω επικοινωνιών με το γραφείο του, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό.

Οι πολίτες εξυπηρετούνται άρτια, γρήγορα και ποιοτικά από τις μονάδες μας και στην πραγματικότητα οι εξετάσεις πληρώνονται από τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και τα πολυϊατρεία, αφού η χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι συστηματικά ανεπαρκής τα τελευταία 10 χρόνια!

Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την πλήρη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και την θέση που δίνει στη Δημόσια Υγεία με τη στάση του αυτή!

Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν!
Είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ενόψει της χρεοκοπίας ενός ολόκληρου κλάδου και τη βέβαιη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ             Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ
Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                      Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

18 σχόλια:

  1. Και μετά οταν αποτύχει και η παρέμβαση του Πρωθυπουργού θα ζητήσουμε την παρέμβαση της Σακελλαροπούλου ? Στείλτε τελεσίγραφο στο υπουργείο οτι από 1/4/23 τα εργαστήρια θα εισπράττουν ως συμμετοχή την διαφορά ασφαλιστικής με τιμή ΦΕΚ πλέον 35% για μερική εξουδετέρωση του claw back. Ξεκινήστε ενημέρωση των εργαστηριών και του κόσμου και να δούμε τότε για την κυβέρνηση πόσα απίδια πιάνι ο σάκκος προεκλογικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιτελους μια αποψη σε σωστη βαση,Ολα τα αλλα ,επιστολες και παρακαλια ειναι για τα ματια του κοσμου

      Διαγραφή
  2. Μα γιατί διαμαρτύρεστε; Σήμερα που γιορτάζουμε τα 10 χρόνια του ΕΟΠΥΥ! Ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφου προεκλογικα μας εχουν γραμμενους ασ τους γραψουμε κ μεις.παμε για 7η κυριακη.κυριοι συναδελφοι μην μας εμπαιζετε κ σεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην ελευθερη οικονομια οι λανθασμενες επιχειρηματικες επιλογες εχουν κοστος .Ας γινει αυτο επιτελους αντιληπτο .Επισης ,η κρατικη αγελαδα αρκετα αρμεχθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ<<<<<< Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΡΜΕΓΕΤΕ ΕΣΕΙΣ , ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ .....Κ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ
      ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ.....

      Διαγραφή
    2. Ποια ελεύθερη οικονομία? Αυτήν που αρμεγουν οι Πατσηδες, οι Χείμαρρες , οι Μαραβέγιες και τα άλλα γαλάζια τρωκτικά?

      Διαγραφή
    3. Η κρατική αγελάδα όπου στο άρμεγμα της οι Α(Χ)ριστοι της ΝΔ έσπασαν κάθε ρεκόρ με τις απευθείας αναθέσεις με πρωταθλητή τον Πιεράκακη που έχει κάνει τα δεδομένα μας φεινγκ βολάν?

      Διαγραφή
    4. Αν δεν σας αρεσει κοψτε τις συμβασεις και τοτε θα δειτε αποτελεσματα .Αλλα δεν το κανετε βεβαια ,οποτε να σταματησει η κλαψα χωρις λογο

      Διαγραφή
    5. Ηλίθιε 10.31 ποιος δουλεύει χωρίς σύμβαση?

      Διαγραφή
    6. Ηλιθιος ,ευγενικε συναδελφε ,ειναι αυτος που τον εκμεταλλευονται και δουλευει για ψιχουλα ή και τζαμπα ή και βαζει κι απο την τσεπη του, σε αναξιοπιστο και πληρως αφερεγγυο εργοδοτη .Δοξα τω θεω ,εγω δεν πληρω αυτες τις προυποθεσεις

      Διαγραφή
    7. Σιγά μην έχεις εργαστήριο χωρίς σύμβαση ηλίθιε

      Διαγραφή
  5. 23 και 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ , Ο ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΜΙΑ ΜΑΖΩΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ.ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΜΗΝ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμεσα να ξεκινησουμε απεργια!!! Τελος !!! Μηδενικη ανοχη πλεον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ακομη και τωρα προεκλογικα δεν αποφασιζετε επαοριστον κλεισιμο,ειναι σαφες οτι κανετε πολιτικο παιχνιδι υπερ της παρουσας κυβερνησης!μου φαινεται το συντονιστικο δεν εξυπηρετει τα συμφεροντα των εργαστηριακων,δηλαδη τι θα κανει ο πρωθυπουργος που δεν εκανε 4 χρονια!νεο συντονιστικο που σε συνδυασμο με αλλη κυβερνηση,ισως δουμε ασπρη μερα.αν δε δημοσιευθει,θα το ξαναστειλω!τερμα η κοροιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν θα είναι να πάρεις το μισθό σου αδερφέ ,εσύ που κάνεις λόγο για κακές επιχειρηματικές επιλογές, και τον δεις κομμένο κατά 50 % τότε θα σκούζεις ένα χρόνο !!
    Και να ξέρεις ότι ο γιατρός δεν είναι επιχειρηματίας και δεν γίνεται γλύφοντας κατουρημένες ποδιές !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ...ΜΙΑΝ ΜΙΚΡΑΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΝ ..ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ.. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ...ΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΑΜΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΓΥΦΤΟΙ. ΑΝΕΡΓΟΙ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ...ΓΛΥΦΑΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απεργία!!!!!!!!!!!!κλειστά όλα!!!!!!!χανομαστε……

    ΑπάντησηΔιαγραφή