Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Προσωπικός γιατρός: «Πάγωσε» ο θεσμός για τα παιδιά – Γιατί δεν προχωρά

Προσωπικός γιατρός: «Πάγωσε» ο θεσμός για τα παιδιά – Γιατί δεν προχωρά

Ο προσωπικός γιατρός για τα παιδιά μπαίνει στον... πάγο τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές

Μαρία Γλένη HR

Ο προσωπικός γιατρός για τα παιδιά φαίνεται ότι μπαίνει στον… πάγο μέχρι τις εκλογές καθώς το υπουργείο Υγείας δεν προτίθεται σε αυτή τη χρονική στιγμή να ανοίξει νέο μέτωπο και με τους παιδιάτρους.

Παρότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ανακοινώσει ότι ο προσωπικός γιατρός για τα παιδιά θα έμπαινε σε ισχύ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 όμως διαφαίνεται ότι το σχέδιο μετατίθεται για αργότερα.

Εξάλλου μεγάλο αγκάθι για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραμένει το γεγονός ότι οι μισοί Έλληνες άνω των 16 ετών δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στον προσωπικό γιατρό.

Από την άλλη οι παιδίατροι έχουν εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις τόσο για τις συνθήκες που θα υπάρχουν για τους γιατρούς όσο και για τι αμοιβές που θα προβλέπονται. Ένα ακόμη επιχείρημα που προβάλλουν είναι ότι δεν πρέπει ουδενί να υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα.

Προσωπικός γιατρός για παιδιά

Πάντως στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας είναι εντός του 2023 να επεκταθεί ο «προσωπικός γιατρός» και για τα παιδιά οπότε και οι σημερινές συμβάσεις των παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ θα αλλάξουν.

Ο νέος υπουργός Υγείας που θα καθίσει στην καρέκλα της οδού Αριστοτέλους, θα πρέπει να ορίσει τους κανόνες για τους παιδιάτρους προσωπικούς γιατρούς, καθώς σήμερα οι περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν τις επισκέψεις από την τσέπη τους.

Άλλωστε οι διαθέσιμοι παιδίατροι που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του παιδικού πληθυσμού.

Ωστόσο με βάση το σημερινό σχέδιο, και οι παιδίατροι προσωπικοί γιατροί θα έχουν υποχρέωση για συγκεκριμένο αριθμό εγγεγραμμένων παιδιών, ενώ θα αμείβονται και διαφορετικά από ότι σήμερα με βάση τις συμβάσεις που υπάρχουν στον ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια άγνωστο παραμένει εάν θα δείξουν ενδιαφέρον οι ιδιώτες γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας όπως άλλωστε έγινε και με τις υπόλοιπες ειδικότητες που συμμετέχουν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

3 σχόλια:

  1. Ενώ για τους ενήλικες.....καλπάζει! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σοβαροι παιδιατροι ουτε καν θα ασχοληθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι δεν εφαρμοζουν το θεσμο ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ,ωστε να εγγραφεται οποιος θελει ή οποιος δεν θελει να χρεώνεται ; Ετσι θα ηταν και ο κοσμος πιο ευχαριστημενος και η κυβερνηση θα κερδιζε ποντους με το φιλολαικο της εγχειρημα και οι προσωπικοι γιατροι θα πληρωνονταν για την εργασια που προσφερουν συμφωνα με τη συμβαση που υπεγραψαν . Το μονο που καταφεραν , ειναι να αγχωθει και να θυμωσει μεγαλο μερος του κοσμου , να ερθουν σε αντιπαραθεση με πολλους γιατρους και να πληρωνουν ιδιωτες προσωπικους γιατρους , οι οποιοι ομως δεν εχουν κοσμο ( γιατι δεν μπορουν οι εγγεγραμενοι σε αυτους να τους βρουν εμπροθεσμα ) . Απορω τι ειδους συμβουλες παρεχουν στον υπουργο υγειας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή