Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου - Απάντηση στην Διοίκητρια του ΕΟΠΥΥ : Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητάει και τα ρέστα από τους γιατρούς, τα εργαστήρια και τα πολυϊατρεία!

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949

Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

Αθήνα, 19/02/2023

Δελτίο Τύπου

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητάει και τα ρέστα από τους γιατρούς, τα εργαστήρια και τα πολϋιατρεία!
Απαιτούμε να ζητήσει συγγνώμη η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ που απεκάλεσε 7.000 γιατρούς αχάριστους και ευεργετηθέντες!

Έχουμε μείνει έκπληκτοι από την επιθετική τακτική που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ για να πείσει πως το πάρτυ που έχει προγραμματίσει για τις 23 και 24 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο είναι δεξίωση στην οποία θα γιορταστεί η ¨χαρά¨ που μοιράζει αφειδώς ο ΕΟΠΥΥ τα τελευταία 11 χρόνια!

Έχουμε μείνει έκπληκτοι για τον τρόπο με τον οποίο ο ΕΟΠΥΥ εκδηλώνει τις ευχαριστίες του προς ¨κάποιους¨ (όπως τους αποκαλεί), οι οποίοι είναι πάροχοι υπηρεσιών υγείας και οι οποίοι στήριξαν τον ΕΟΠΥΥ, τόσο λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός από τη σύστασή του, όσο και εν μέσω της πανδημίας κατά την οποία ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τους ευχαριστούσε για τη συμμετοχή τους στον αγώνα κατά της COVID-19!

Έχουμε μείνει ακόμα έκπληκτοι με τη στάση του ΕΟΠΥΥ, όταν έχουν περικοπεί 2,2 δις ευρώ σε αυτήν τη δεκαετία και τα οποία ο ΕΟΠΥΥ τα ονόμασε rebate και claw back και τα ¨κούρεψε¨ από τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και τα πολυϊατρεία και ο ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι η αντίδρασή μας σε αυτό το πάρτυ είναι ζήτημα εργαλειοποίησης για μικροπρεπείς συνδικαλιστικούς λόγους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοικήτρια του Οργανισμού!

Θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι ο ορισμός της λέξης ευεργετηθείς είναι αυτός που έχει μεγάλο όφελος από κάτι, διότι η κα Καρποδίνη μάλλον τον έχει παρανοήσει. Μετά τα 2,2 δις ευρώ άμεσων περικοπών (που θα ήταν 2,3 δις ευρώ αν δεν απέδιδαν οι προσπάθειες του Υπουργού Υγείας να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός μας τα δύο τελευταία χρόνια με 100 εκατ. ευρώ), χώρια τις έμμεσες περικοπές που έχουν πραγματοποιηθεί στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων στον τιμοκατάλογο του 1991, ειλικρινά θα θέλαμε να γνωρίζουμε τελικά ΠΟΙΟΣ είναι ο ευεργετηθείς!!!
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ΕΟΠΥΥ πως η τελική τιμή αποζημίωσης μας, μετά τις περικοπές, είναι στο 30% των τιμών του τιμοκαταλόγου που ισχύει από το 1991!

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η Γενική Αίματος και η Γενική ούρων πληρώνονται τελικά στο 1 ευρώ περίπου η κάθε μία, το holter ρυθμού αμείβεται στα 4 ευρώ, το triplex καρδιάς στα 20 ευρώ και η ακτινογραφία θώρακος στα 3 ευρώ!

Να σας ενημερώσουμε κα Καρποδίνη, ότι οι ευεργετηθέντες και οι αχάριστοι, όπως τους χαρακτηρίζεται έχουν κλείσει 1.400 εργαστήρια τα τελευταία 5 χρόνια λόγω των περικοπών.

Ποιοι είναι οι ευεργετηθέντες και οι αχάριστοι τελικά που τους προσβάλει η κα Καρποδίνη με τέτοιο τρόπο;

Μήπως οι γιατροί, τα εργαστήρια και τα πολυϊατρεία στηρίζουν τον ΕΟΠΥΥ για να παρέχονται άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες αυτής της χώρας και τελικά βρίσκονται και στο στόχαστρο;

Απαιτούμε από τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κα Καρποδίνη να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από τους χιλιάδες γιατρούς και φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποκαλεί αχάριστούς και ευεργετηθέντες!

Ζητούμε από όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και τον ΠΙΣ να καταδικάσουν τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ και ζητούμε επιπλέον να απέχουν από την εκδήλωση του ΕΟΠΥΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσβολή που υφίστανται τα μέλη τους!

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία της χώρας να πάρει θέση για την προσβολή που υφίστανται οι γιατροί και οι φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!

Καλούμε όλους τους ιατρούς να είναι εν αναμονή των εξελίξεων!
Οι αχάριστοι και ευεργετηθέντες!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ         Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ
Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                  Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

8 σχόλια:

 1. Πολύ καλά τα λέτε αρκετά πια με την πολυθεσιτισα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΚΑΣ….ΦΑΝΗΚΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΠΟΤΕΗ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ !!! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ Κ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ 11εκατομμυρια ασφαλισνενους ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ Κ …..ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ….ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…..ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Κ ΨΥΧΙΚΑ….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εξηγήσετε στην πολυθεσιτισα ότι εμείς δεν έχουμε καπαρωσει σειρά αργομισθιων στο Δημόσιο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. η συναντηση με τον πρωθυπουργο ποτε;;;;;παντως πριν τις εκλογες ε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν δεν ήξερα ότι η ιστοσελίδα και τα σχόλια απευθύνεται και αποτελείται από γιατρούς (εκτός από κάποια υπαλληλάκια ) θα έλεγα ότι τόση κλάψα μόνο κομμώτριες θα την έκαναν !!
  Σαν γιατρός ακτινολόγος που καίγεται από το 2013 από το ΕΟΠΥΥ λέω ότι η εν λόγω μισθωτή λίγα μας σέρνει ….
  Μια ομάδα επιλέκτων της κοινωνίας επιστημόνων δέχεται τόση απαξίωση από μια τυχάρπαστη που σήμερα είναι και αυριο δεν θα είναι
  Και εμείς φωνάζουμε για απεργία ….!!!που θα την κάνω εγώ !!!!!γιατί εσύ έχεις υποχρεώσεις (σπουδάζεις παιδιά έχεις δάνειο κλπ )
  Θα κρεμαστώ εγώ γιατί όταν έρθει η ώρα να πέσουν οι μάσκες …!!!εσύ θα ζαλίζεσαι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τον Πατούλη δεν βλέπω να βγάζει ανακοίνωση και διατηρώ τις ελπίδεσ μου ότι κάτι μπορεί να γίνει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομιζω οτι στηριζει τη λογιστρια ή δεν τολμα να πει κατι μηπως δυσαρεστηθούν καποιοι .Φυσικα κανεις δεν μπορει να ξερει ,μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε

   Διαγραφή
 7. ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΟΡΔΙΝΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή