Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο τύπου ένωσης ιδιωτών μικροβιολόγων βιοπαθολότων Ν. Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ 19/02/2023

Με οργή κι αγανάκτηση διαβάσαμε τη δήλωση της προέδρου του ΕΟΠΥΥ κας Καρποδίνη , η οποία αναφέρθηκε στον εργαστηριακό κλάδο της χώρας με εμπάθεια , έπαρση , υποτίμηση κι ηθελημένα με πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας , χαρακτηρίζοντας μας ούτε λίγο ούτε πολύ με τη ρήση « Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργηθέντος «Αχάριστοι οι εργαστηριακοί ιατροί της χώρας ( διαγνωστικά εργαστήρια , πολυιατρεία )? Γιατί ??

Επειδή πληρωνόμαστε μόλις το 40 % των μηνιαίων υποβολών μας ?

Επειδή μας καταχρεώσατε 10 ολόκληρα χρόνια κι ούτε κι ούτε καν να συνταξιοδοτηθούμε δεν θα μπορέσουμε , αφού η μηνιαία σύνταξη μας αντιστοιχεί μεχρι στιγμής σε χρέος του ΕΟΠΥΥ 2013 – 2019 κι επεται συνέχεια στο ολοκληρωτικό εργο καταστροφής μας ?

10 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας κι ακόμη δεν βρήκατε τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων των ασφαλισμένων , μα ούτε και πόρους χρηματοδότησης των ολοένα κι αυξανόμενων αναγκών τους .

Σας ήταν βολικό να φορτώσετε στα εργαστήρια ως clawback , rebade το αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Οργανισμού και την έλλειψη χρηματοδότησης της ΠΦΥ .

Τι ακριβώς γιορτάζετε αλήθεια ?

10 ολόκληρα χρόνια περιμένουμε να εφαρμοστούν τα διαγνωστικά πρωτόκολλα , τα οποία σημειωτέον είναι έτοιμα από καιρό από τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες κι εφαρμόζονται σε ολες τις ευρωπαικές χώρες .

10 ολόκληρα χρόνια ρωταμε και ξαναρωτάμε χωρίς να πάρουμε απάντηση φυσικά , ποιος είναι ο μαθηματικός τύπος εφαρμογής του claw back .

10 ολόκληρα χρόνια καταθετουμε προτάσεις , συμμετέχουμε σε ατέρμονες συζητήσεις , προκειμένου να βρεθούν εργαλεια περιορισμού ( ούτε καν κατάργησης ) του claw back .

10 ολόκληρα χρόνια εργαζόμαστε κάτω από συνθήκες επιβολής ληστρικών μέτρων , απειλών , επιθετικών τακτικών κι ανούσιων ανεδαφικών ελέγχων , που εμείς πάλι πληρώσαμε ( ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες ).

10 ολόκληρα χρόνια περιμένουμε να βάλετε τους λεγόμενους κόφτες στο σύστημα σας , να περιορίσετε τους άπειρους κωδικούς εξετάσεων , να αντιληφθείτε στην τριπλέτα σχεσεων του Εοπυυ( Κρατος , Παροχος , Ασφαλισμένος ) τη συνυπευθυνότητα όλων .

Σε καμία ευρωπαική χώρα δεν συμβαίνει αυτό που ζούμε εδώ και μια 10 ετία διαγνωστικά εργαστηρια και πολυιατρεία . Εχουμε μετανάστες συναδέλφους και παιδιά μας ( αυτά που θέλετε να φέρετε πισω… ) και μπορούμε πλεον να έχουμε άποψη από πρώτο χέρι .

Αλήθεια σε ποιους νομίζετε, ότι απευθύνεστε με τόσο απαξιωτικό τρόπο ?

Στους επιστήμονες της χώρας σας ,που επενδύουν καθημερινά τα χρήματα τους στην πολυέξοδη εργαστηριακή ιατρική ?

Σε αυτούς που είναι οι πυλώνες της ΠΦΥ , που γνωρίζουν το ατομικό ιστορικό του κάθε ασφαλισμένου , που τον οδηγούν με τις γνώσεις τους στη διάγνωση ? Σε αυτούς που με δική τους χρηματοδότηση προσφέρουν γρήγορες , σύγχρονες , αξιόπιστες υπηρεσίες ?

Στα εργαστήρια και πολυιατρεία της χώρας, που απασχολουν χιλιαδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα , που συντηρουν εκατοντάδες οικογενειες της μεγάλης οικονομικής αλυσίδας της ΠΦΥ και πληρώνουν ασφαλιστικες εισφορές εκατομμυρίων ευρω ?

Πολιτεία που δεν σέβεται τον κόπο των πολιτών της δεν μπορεί να προάγει τίποτα καλό για τη ζωή τους .

Ποιος πιστεύετε, ότι πρεπει να είναι ο ρόλος σας και η συμβολή σας στη διοίκηση του Οργανισμού ?

Να μας υποτιμάτε ?

Να μας καταστρεφετε?

Να συντηρείτε μεθόδους και μέτρα, που αποδείχθηκαν καταστροφικά και δεν προάγουν σε καμία περίπτωση την πρόοδο ?

Να κλείνετε 1400 εργαστήρια τα τελευταία 5 χρόνια ?

Να καταχρεώνετε επιστήμονες και μετά να τους επιτίθεστε , γιατί δεν είναι τόσο ‘προβατα’ όσο θα επιθυμούσατε και σας χάλασαν το εορταστικό κλίμα λόγω οτι , όπως μας κατηγορήσατε μικροπρεπων συνδικαλιστικών λόγων?

Περικοπές 2,2 δις ευρώ σε μια 10 ετία !!! Εμείς τα πληρώνουμε αυτά κυρία πρόεδρε και μάλιστα με βαση τον τιμοκατάλογο εξετάσεων από το 1991!!!!!!

Η μόνη αλήθεια, που πρέπει να γνωρίζουν ολοι οι Ελληνες είναι η επίσημη , γραπτή απαντηση σας στο εξώδικο του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών ΣΥΝ.ΕΡΓΑΣ.ΙΑ , ωμή παραδοχή ,ότι τα ληστρικά μέτρα claw back και rebade μονιμοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την κατάρρευση της οικονομικής ισορροπίας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης .

Δεν ζητάμε την αδικαιολόγητα καθυστερημένη δημόσια συγνώμη σας , γιατί ,αφενός αυτή δεν θα σταματήσει το ανελέτητο φορτωμα στις πλάτες μας των χρεων του ΕΟΠΥΥ κι αφετερου αντιλαμβανόμαστε, ότι διοίκηση με τέτοια εμπάθεια απέναντι μας , ποτέ μα ποτέ δεν μπορεσει να αλλάξει τα κακώς κείμενα .

Ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας τώρα ,που θα παρουσιάσει σε εμάς τους πολίτες το εργο της 4ετίας του , να σκεφτεί , να πληροφορηθεί , να ρωτήσει αυτούς που ξέρουν ( τους εργαστηριακούς της χώρας ) τι δεν έγινε , ποιοί εχουν την ευθύνη για την ανεπανάληπτη , ανήκουστη οικονομική ζημία ,που μας επιβλήθηκε και δεν λύθηκε ποτε μα ποτε , ούτε καν μειώθηκε , αλλά αντίθετα μεγαλώνει και μας πνίγει .

Ζητάμε την παρέμβαση του Προέδρου του ΠΙΣ κι ολων των προέδρων των ΙΣΛ της χώρας .Ζητάμε εστω και την ύστατη αυτή στιγμή ( λόγω εκλογών ) οι βουλευτές κάθε περιοχής να ενημερωθούν , να βρουν λίγο χρόνο μεσα στις τόσες κοινωνικές παραστασεις τους , να παρέμβουν , γιατί αυτός είναι ο κοινωνικός τους ρόλος , η πολιτική τους υποχρέωση , να αναδεικνύουν τα προβλήματα της κοινωνίας και να μελετουν τις λύσεις τους με γνωμονα το κοινωνικό καλό και την πρόοδο .

Αν ολοι κάναμε αυτό ,που έπρεπε κάθε στιγμή , απ οποια θέση κι αν υπηρετούμε , πόσο διαφορετική θαταν η ζωη μας για ολους ……

Η πρόεδρος         Η γραμματέας

Ράνια Σουλτούκη Ελενα Καραβάκα

7 σχόλια:

  1. Θλιβερες καταστασεις με ακαταλληλα και ανεπαρκη για τη θεση που κατεχουν ατομα ,που επιπλεον εκδηλωνουν θρασος απιστευτο .Επιβαλλεται δυναμικη αντιδραση ,με επωδυνες για την Κ καταστασεις ,διοτι δεν υπαρχει η στοιχειωδης σοβαροτητα τουλαχιστον της σιωπης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειαζομαστε την συγγνωμη της κας … Απλως της ανταποδιδουμε την φραση ,γιατι της ταιριαζει απολυτα!!!ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΧΗ !!!Ξεκιναμε ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠ’ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ !!!! Εχουμε ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , ΨΥΧΙΚΑ ….ΟΛΟΙ ΜΑΣ Κ ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ !!!!ΣτηνΗΜΑΘΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαύρο στα γαλάζια λαμόγια που όχι μόνο μας ληστεύουν αλλά μας εμπαιζουν από πάνω. Τιμωρήστε τους όπως τιμωρήσαμε τον Ξανθοκηφηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μια ειναι η τιμωρια.αλεπαλληλεςκυριακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ Κ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ!!!!ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Κ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ Κ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή