Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Ξεκίνησαν τα ΣΔΙΤ στα δημόσια νοσοκομεία – Τι ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης για τα ΣΔΙΤ HR
Ξεκινάει το σύστημα Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με το ΕΣΥ προκειμένου να νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές ασθενείς που λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών στα δημόσια νοσοκομεία νοσηλεύονται σε ράντζα.

Μιλώντας στον Real, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε πως τα ράντζα αποτελούν διαχρονικό θέμα ενώ παραδέχθηκε πώς αυτή τη στιγμή, στο Λεκανοπέδιο συνολικά αναπτύσσονται επικουρικές κλίνες, δηλαδή ράντζα στις εφημερίες σε όλη την Αθήνα, γύρω στις 50 με 70“.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην επιχείρηση σκούπα των ράντζων από το ΕΣΥ τόνισε πώς το σχέδιο που ξεκίνησε από τον Ευαγγελισμό τις επόμενες μέρες επεκτείνεται και στα άλλα νοσοκομεία που βρίσκονται υπό πίεση δηλαδή στο Λαϊκό, το Γεννηματά και το Αττικό.

«Σε κάθε ένα από αυτά τα νοσοκομεία βάζουμε μία επικουρική δομή. Δηλαδή, στον Ευαγγελισμό βάλαμε το ΝΙΜΙΤΣ, στο Αττικό υπάρχει συμφωνία με μία ιδιωτική κλινική του Περιστερίου που θα υποστηρίξει το Αττικό. Στο Λαϊκό θα μπει η Παμμακάριστος, η οποία όμως αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των νοσοκομειακών γιατρών.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, οι τελικές ανακοινώσεις για τις ιδιωτικές κλινικές που θα μετάσχουν στο εγχείρημα αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

ΣΔΙΤ: Διαλογή ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι το σχέδιο «πρόκειται για ένα γνήσιο ΣΔΙΤ με την έννοια ότι έρχονται και ιδιωτικές δομές που επικουρούν χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση του ασθενούς», καθώς ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει την ιδιωτική κλινική.

Πόσο προτιμότερο είναι αυτή η τη θεραπεία να την λαμβάνει σε μία ιδιωτική δομή με το νοσήλιο του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή με τα χρήματα που ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει είτε στη δημόσια, είτε στην ιδιωτική δομή;»

Επιπλέον επισήμανε ότι «όταν πια λήγει η εφημερία, ο κόσμος αυτός δεν πάει σε δωμάτια. Άρα στη λήξη της εφημερίας η κάθε επικουρική δομή, είτε δημόσια είτε ιδιωτική που θα στηρίζει τα νοσοκομεία που έχουν πρόβλημα, θα λαμβάνει με μεταφορά από τα ασθενοφόρα τους πολίτες που είναι εκείνη τη στιγμή στα ΤΕΠ και θα συνεχίσουν τη θεραπεία τους.

Η διαλογή θα γίνεται στο μεγάλο το δημόσιο νοσοκομείο των ασθενών και θα στέλνουν αναλόγως της βαρύτητας των περιστατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου