Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Πλεύρης: Σε μία ημέρα στο Myhealth app του ασθενούς, τα αποτελέσματα των εξετάσεων από δημόσια νοσοκομεία

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Στις νέες υπηρεσίες που εντάχθηκαν στην εφαρμογή myhealth app αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πλέον όποιος κάνει μία εξέταση σε δημόσιο νοσοκομείο, την επόμενη μέρα θα τα παίρνει τα αποτελέσματα μέσω της εφαρμογής Myhealth χωρίς να χρειάζεται να προσέλθει αυτοπροσώπως για να τα παραλάβει, όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στο Action 24.

Αναφερόμενος στις ψηφιακές εξετάσεις, είπε ότι έχουν ενταχθεί στο σύστημα 431 εξετάσεις, που αποτελούν το 90% των εξετάσεων και σε πρώτη πιλοτική φάση στο σύστημα βρίσκονται 55 νοσοκομεία.

«Μέσα στο επόμενο δίμηνο -τρίμηνο θα είναι όλα τα νοσοκομεία και το σημαντικό είναι ότι στην πορεία θα είναι και μεταξύ τους διασυνδεδεμένα τα νοσοκομεία, που σημαίνει ότι όταν κάποιος πάει σε ένα νοσοκομείο θα μπορούν να δουν άμεσα τι εξετάσεις έχει κάνει και γενικώς τον ιατρικό του φάκελο», σημειώνει ο υπουργός Υγείας .

Το νέο αυτό σύστημα, όπως εξήγησε, έχει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα:

«Το πρώτο είναι ότι ο ίδιος ο ασθενής ξέρει τι εξετάσεις κάνει κι έτσι εξυπηρετείται γρήγορα. Το δεύτερο είναι ότι ο γιατρός έχει άμεση πρόσβαση, άρα κερδίζουμε χρόνο και το τρίτο είναι ότι έτσι μπορείς να παρακολουθήσεις και γενικότερα την κατανάλωση που γίνεται στον τομέα της υγείας, είτε αυτό είναι υπερσυνταγογράφηση, είτε πολυφαρμακία».

Η διαδικασία αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη φάση του ιατρικού φακέλου, που τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπολογίζουν πως μέσα σε ένα χρόνο θα ολοκληρωθεί.

Στο σύστημα θα ενταχθούν σταδιακά, όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα και όλες οι Ιδιωτικές Κλινικές, ενώ ήδη αυτή τη στιγμή, έχουν μπει κάποιες πρώτες ιδιωτικές εταιρείες.

Θάνος Πλεύρης: Ομαλοποιήθηκε το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων για τις ιώσεις

Ερωτώμενος για τις ελλείψεις φαρμάκων, ο Θάνος Πλεύρης, σημείωσε πως στο βαθμό που αυτές συνδέονται με τις εποχικές λοιμώξεις, έχουν ομαλοποιηθεί στο 100%.

Παραμένει ένα πρόβλημα σε φάρμακα τα οποία ήταν ήδη σε έλλειψη για αρκετό καιρό, λόγω παραγωγής, οπότε σε αυτά τα φάρμακα υπάρχει μία δυσκολία, ανέφερε.

Σχετικά με τα νοσοκομεία και το σχέδιο εξάλειψης των ράντζων, τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία με τις ιδιωτικές δομές και με στρατιωτικά νοσοκομεία.

Στα περισσότερα, τόνισε το πρόβλημα των ράντζων έχει ομαλοποιηθεί, υπό ποια έννοια, όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά ότι έχουν μειωθεί σε βαθμό που την επόμενη μέρα απορροφούνται. Εκτός από το νοσοκομείο «Αττικόν», το οποίο παραμένει ακόμα σε μια μεγάλη πίεση και εξετάζονται επιπλέον μέτρα, όπως είπε.

Ήδη από τα 110 ράντζα που υπήρχαν έχουν μειωθεί στα μισά. «Τα μισά σημαίνει ότι μέσα σε δέκα με δώδεκα ώρες εξυπηρετούνται και απορροφούνται», σημείωσε ο κ. Πλεύρης..

Στον Ευαγγελισμό, το πρόβλημα επιλύθηκε με τη συμβολή του ΝΙΜΤΣ και αυτή τη στιγμή κλείνει συνεχώς εφημερίες χωρίς ράντζα.

«Πιστεύουμε ότι μόλις μπει πλήρως η συνεργασία με τις ιδιωτικές δομές, γιατί αυτή τη στιγμή έχει μπει στο 30% με 35%, θα έχουμε εξάλειψη του φαινομένου», κατέληξε..

4 σχόλια:

  1. Εν τω μεταξύ στα νοσοκομεία πέφτουν οι σοβάδες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιατρούς μπορεί να μην έχετε αλλά θα μπορείτε να παίζετε στα κινητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σας γιατρέψουν τα.....κινητά ελληνοζωα! Τρέξτε να τον ψηφίσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή