Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ               Πύργος  09-03-2012
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄1  - ΠΥΡΓΟΣ   27100                                              Α.Π.: 342                       
ΤΗΛ:  2621 0 22311  -ΦΑΞ:  2621 0 20044                                    
e- mail:   ispo@otenet.gr

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ  5ΗΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2012
             Την Πέμπτη 1η  Μαρτίου 2012, αλλά και την Τρίτη  6 Μαρτίου   2012, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, ασχολήθηκε εκτεταμένα  με τα προβλήματα που προέκυψαν στο Νοσοκομείο του Πύργου από τις πλημμύρες της  5ης Φεβρουαρίου 2012. Στην πρώτη συνεδρίαση κλήθηκε να παραστεί  και να ενημερώσει το Δ.Σ.  ο Διευθυντής της Ιατρικής  υπηρεσίας του Γεν. Νοσοκομείου Πύργου  κος Θάνος Γιαννόπουλος,  ο οποίος και ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ.  για την σημερινή  κατάσταση  που  υπάρχει στο Νοσοκομείο του Πύργου,  συνεπεία  των  πλημμυρών.
            ‘Ολα τα μέλη του Δ.Σ.  διατύπωσαν την έντονη ανησυχία του Ιατρικού κόσμου για τη διαφαινόμενη μεγάλη καθυστέρηση έναρξης των εργασιών για την  αποκατάσταση των ζημιών στο Νοσοκομείο.  Ήδη  μετράμε  35 μέρες  από  την  5η Φεβρουαρίου  που  το Νοσοκομείο  υπολειτουργεί, χωρίς  τη δυνατότητα  ασφαλούς  νοσηλείας  των περιστατικών.
            Ακούμε και αναφέρονται πολλά και διάφορα, που μεταξύ τους αλληλοσυγκρούονται, ως προς τον χρόνο ολικής απόδοσης του Νοσοκομείου στους γιατρούς και τους πολίτες.
            Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι, με την ανεπαρκή  και πλημμελή λειτουργία του Νοσοκομείου, θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας και,  ενδεχομένως, θα χρεωθούν ευθύνες  στο ιατρικό και νοσηλευτικό σώμα, για τις οποίες δεν έχουν την ουσιαστική  ευθύνη.
            Δηλώνουμε πως καμία λύση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις υπηρεσίες που προσφέρει το Γενικό  Νοσοκομείο του Πύργου στην δευτεροβάθμια περίθαλψη όλου του Νομού, γι αυτό,κατ΄εμάς, η λύση είναι μία: ταχύρυθμες διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, έλεγχος των ρυθμών εργασιών από τους κατά νόμο υπευθύνους και όσο το δυνατόν συντομότερη απόδοση του Νοσοκομείου σε πλήρη λειτουργία για να μην θρηνήσουμε θύματα.
   Ήδη, όπως μας πληροφόρησε  χθες  (8-3-2012)  η Διοικήτρια  του Νοσοκομείου κα  Φιλιπποπούλου, στα μέσα της επόμενης  εβδομάδας,    δηλ.  12 με  13 Μαρτίου,  θα  ανοιχτούν οι προσφορές  εταιρειών, οι οποίες προτίθενται  να αναλάβουν  το έργο  της  αποκατάστασης  των ζημιών. Επίσης  μας πληροφόρησε   ότι, με μία πρώτη εκτίμηση  η ολική αποκατάσταση ελπίζεται ότι μπορεί να υπάρξει σε διάστημα    σαράντα ( 40 ) ημερών από σήμερα.
            Εμείς,   με δεδομένο ότι το Νοσοκομείο του Πύργου  στελεχώνεται  από ιατρούς μέλη του Συλλόγου μας,  αλλά και διότι αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος των προβλημάτων που προκύπτουν  από την μή  συνολική και ολοκληρωμένη λειτουργία του Νοσοκομείου, είμαστε υποχρεωμένοι  να παρακολουθήσουμε όλο το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης  της  ολικής  επαναλειτουργίας, με καλή πάντα  πίστη και ευθύνη. Διότι αυτό είναι το συμφέρον  των πολιτών,  οι οποίοι πρέπει να μπορούν να επιλύουν κατά βάση τα προβλήματά τους   εδώ στην πρωτεύουσα του νομού, χωρίς  πολλές μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία  - σε νοσοκομεία  των οποίων  τιμούμε  την προσπάθεια και την λειτουργία των  υπηρεσιών που προσφέρουν-    διότι θεωρούμε  ότι  οι πρώτες  ώρες αντιμετώπισης  των επειγόντων  περιστατικών, είναι και οι πλέον κρίσιμες   για την  επιτυχή αντιμετώπισή τους.
            Και φυσικά οφείλουμε να προχωρήσουμε σε δράσεις που θα εμποδίσουν στο μέλλον την επανάληψη αυτών των καταστροφών, και θα θωρακίζουν την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
            Επισημαίνουμε  και  τιμούμε, με την ευκαιρία, τις συλλογικές προσπάθειες όλων των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, που κάτω από φοβερά αντίξοες συνθήκες προσπαθούν με πολύ λίγα μέσα, να αντιμετωπίσουν σοβαρά περιστατικά υγείας.
            Το πρόβλημα είναι τεράστιο, και γι’ αυτό με την ευθύνη που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου- Ολυμπίας, που είναι ο κύριος θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα υγείας, θα επανέλθει,  εάν χρειαστεί, και τις επόμενες ημέρες, με συγκεκριμένες διαπιστώσεις  αλλά και επισημάνσεις.
                                              Για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο
            Ο  Πρόεδρος                                         Ο  Γεν.  Γραμματέας  
       Νίκος  Γαλανόπουλος                              Ιωάννης   Δάρας      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου