Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ



ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ               Πύργος  16-03-2012
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄1  - ΠΥΡΓΟΣ   27100                                               Α.Π.:390                       
ΤΗΛ:  2621 0 22311  -ΦΑΞ:  2621 0 20044                                    
e- mail:   ispo@otenet.gr
  site:    www.ispyrgou.gr
         
               



ΔΗΛΩΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ  Ι.Σ.Π.Ο.  κου Ν. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
               
                Επιτέλους μετά από τριήμερη ταλαιπωρία,  η οποία έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση  τους  ιατρούς, αλλά   και όλους  τους ασφαλισμένους  των φορέων  κοινωνικής ασφάλισης,   ο Πρόεδρος  του  ΕΟΠΥΥ  με σχετική ανακοίνωσή του,  αναστέλλει μέχρι  την  31-3-2012, το μέτρο  άμεσης   αναδρομικής ισχύος  χρέωσης  ενός (1)  ευρώ,  ανά  χειρόγραφη συνταγή  στους ιατρούς.
            Ζητάμε,   με την ευθύνη  της πολιτείας,  τις  αμέσως  επόμενες  ημέρες   να  ολοκληρωθούν  και στα πολυϊατρεία  οι  διαδικτυακές  συνδέσεις με  την απαιτούμενη προμήθεια  των εκτυπωτών  και φυσικά  το ίδιο να  ισχύσει,   με ευθύνη  των  Διοικήσεων  των Νοσοκομείων,   για τα  Περιφερειακά Ιατρεία  και  Κέντρα  Υγείας,   ώστε να είναι σε θέση ο ιατρικός   κόσμος  από  την  1-4-2012  να συνταγογραφεί  και  να εκδίδει  παρακλινικά  ιατρικών εξετάσεων  ηλεκτρονικά. 
            Και  πάνω από  όλα, ζητάμε    να βελτιωθεί η πλατφόρμα   του ηλεκτρονικού  συστήματος,   ώστε να έχει τη δυνανότητα  να δέχεται   όλο  τον  αριθμό  των  ιατρών  που υποχρεούνται να συνταγογραφούν  και να εκδίδουν  παραπεμπτικά  με ηλεκτρονική μορφή. Για  να σταματήσει  επιτέλους  η κατασυκοφάντηση  του ιατρικού κόσμου,  για  ευθύνες που δεν του ανήκουν  και για να υπάρξει  διαφάνεια σε όλα  αυτά, την οποία πάνω  από  όλα  και πρώτοι  από  όλους  επιθυμούν οι γιατροί. 
            Όλα  αυτά  θα  τα θέσουμε υπόψιν  και στην συνάντηση  των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων  της χώρας, σε κοινή σύσκεψη με το Προεδρείο του Π.Ι.Σ.,  που θα  πραγματοποιηθεί  το Σάββατο  17-3-2012,  στην  Αθήνα.
            Επίσης,  είναι η ώρα   να ξεκινήσει  η πληρωμή  όλων  των οφειλομένων  προς  τους    ιατρούς  που είχαν σύμβαση με το τέως ΟΠΑΔ  αλλά και τα άλλα  ασφαλιστικά ταμεία  και στους  οποίους  οφείλονται  ποσά  περίπου  δύο ετών.   Κι αυτό θα είναι ένα  από τα κυρίαρχα θέματα που θα  θέσουμε  στην παραπάνω  συνάντηση  των Προέδρων των Ι.Σ.  με το Προεδρείο του Π.Ι.Σ. 



Ο  Πρόεδρος  του
Ιατρικού  Συλλόγου  Πύργου-Ολυμπίας
Νίκος  Σπ.  Γαλανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου