Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Στον «αέρα» ακόμη το πλαφόν για τους εργαστηριακούς γιατρούς! Τι ζητούν

Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη


Οι εκλογές φαίνεται πως έφαγαν και την …οργάνωση του ΕΟΠΥΥ καθώς μπορεί το νέο έτος να μπήκε, αλλά οι εργαστηριακοί γιατροί ακόμη δεν γνωρίζουν τι πλαφόν έχουν.

Στα …τυφλά εργάζονται από τις αρχές του νέου έτους οι εργαστηριακοί γιατροί μεταξύ αυτών και βιοπαθολόγοι, κυτταρολόγοι και παθολογοανατόμοι καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πιο πλαφόν έχει ο καθένας. 

Ενώ η Ένωσή τους (Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών –Βιοπαθολόγων –Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων- ΠΕΕΒΙ) επρόκειτο να συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για να λυθούν διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει με τον καθορισμό του ορίου συνταγογράφησης, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία συνάντηση. 

Γι αυτό και τα μέλη της Ένωσης ζητούν από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με επιστολή τους: «Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε άμεσα, ώστε να διαφυλάξουμε τα μέλη μας, εργαστηριακούς ιατρούς, από περιττές ζημίες και καταστροφικά claw back σχετικά με το αν από 1/1/2015 θα ισχύει το πλαφόν, όπως αυτό ορίστηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014 και αν αυτό έχει τροποποιηθεί να μας το κοινοποιήσετε το συντομότερο δυνατόν, για την αποφυγή άσκοπων υπερβάσεων που θα εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και θα επιφέρουν ζημίες στα ιατρεία μας».

Να σημειωθεί πως όποια ιατρική πράξη είναι πάνω από το ατομικό πλαφόν του ΕΟΠΥΥ, δεν πληρώνεται. Αν πραγματοποιηθεί επιστρέφεται με τη μορφή υποχρεωτικής έκπτωσης. 

Αλλά βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ακόμη έτοιμο το μηχανογραφικό σύστημα στο οποίο θα ενταχθεί το πλαφόν και οι περιορισμοί ώστε να μπορούν να ελέγχονται και οι τυχόν παραβάσεις. 

Οι εργαστηριακοί γιατροί σημειώνουν: «Ύστερα από τη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Υγείας στις 19/12/2014, ο Υπουργός κ. Μ. Βορίδης μας διαβεβαίωσε ότι από τις αρχές του έτους θα εφαρμοστούν οι συνταγογραφικοί περιορισμοί, όπως αυτοί ορίζονται στο ΦΕΚ 2243-18/8/14. Είστε σε θέση να μας προσδιορίσετε πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο το μηχανογραφικό σας σύστημα για την εφαρμογή αυτών των περιορισμών, προκειμένου να προστατευτεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ από επίδοξους διαφθορείς?». 

Και βέβαια οι εκλογές φαίνεται πως «έφαγαν» και τις τυχόν διορθώσεις στο πλαφόν ειδικά για τους νέους γιατρούς που είχαν περιορισμένο κονδύλι επειδή είχαν ανοίξει πρόσφατα τα ιατρεία τους. 

Ο Μάκης Βορίδης είχε διαβεβαιώσει πρόσφατα τον κλάδο πως θα υπάρξει σύντομα συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΕΒΙ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, τόσο για την διόρθωση τυχόν αδυναμιών του πλαφόν κατά κύριο λόγο στους νέους ιατρούς καθώς και στις ειδικές περιπτώσεις, όσο και για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

4 σχόλια:

  1. Ο Μάκης Βορίδης, έχει να ασχοληθεί με τις εκλογές αυτή την περίοδο. Μην τον αγχώνετε με τα επουσιώδη θέματά σας. Έχει εκλογές μπροστά του ο άνθρωπος, με τα πλαφόν μας θα ασχολείται τώρα; Το δικό του πλαφόν θα το δει στις 25 του τρέχοντος βέβαια και θα τρίβει τα μάτια του. Αίσχος με δαύτους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα στατιστικά των εκλογών αφιερωμένα στον Μάκη: τα ιδιωτικά εργαστήρια θα ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (ποσοστό συσπείρωσης 95%). Η πλειοψηφία αυτών θα στηρίξει τη ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στους ΑΝΕΛ έχει ανατεθεί η αποστολή να έχουν ενεργό ρόλο στο ΥΥΚΑ και να συγκρατήσουν τον κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά, παρασκηνιακά. Χαίρεται !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 2013 μας φαγανε 4 μηνες δουλεια,το 2014 μας φαγανε 6 μηνες δουλεια, το 2015 θα μας φανε 8 μηνες.
    ΠΟΙΟΣ Μ@Λ@Κ@Σ θα τους ψηφισει?
    ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΝΕΣΗ ΣΤΟ SEX
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΣΥΡΙΖΑ??.ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ,ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ Π.......Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΦΥΛΛΑΕΙ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ 7/12/2015 ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή